A különbség, ropogósabb a külseje és a tészta tömörebb, nem foszlós.
Magvakkal megszórva, de akár édesen fahéjas cukorral, lekvárral megkenve vagy szendvicsnek is el lehet készíteni reggelire. A receptet innen lestem el.
Magvas bagel
Hozzávalók (8db):
1,5 g instant élesztő
280 g víz
125 g tk. tönköly búzaliszt
125 g fehér liszt
Továbbá:
240 g tk. tönköly búzaliszt
1 g instant élesztő
10 g só
5 g cukor
Tetejére:
tökmag, napraforgó, szezámmag, lenmag (de tetszés szerint lehet bármi)
Főzéshez:
víz
1 ek. szódabikarbóna
Elkészítés:
A vizet és a liszteket az élesztővel keverjük ki egy fakanállal, majd hagyjuk lefedve szobahőmérsékleten legalább 2 órát pihenni. Akkor jó, ha már eléggé buborékos a teteje.
Ezután tegyük egy dagasztótálba a többi hozzávalókkal és gyúrjunk belőle rugalmas tésztát. Kelesszük duplájára. Mérjük le a tésztát, vágjuk 8 egyforma részre, majd formáljunk belőle gombócokat. Lapítsuk el egy kicsit, letakarva hagyjuk kelni 20 percig. Fakanál segítségével lyukasszuk ki a közepét, majd körkörös mozdulatokkal nagyítsunk ezen a lukon.
Forraljunk fel egy nagyobb fazékba vizet, amibe legalább kettő kényelmesen elfér, tegyünk bele egy evőkanál szódabikarbónát.
A sütőt melegítsük elő 200°C-ra, illetve készítsünk elő egy tepsit, amit béleljünk ki sütőpapírral.
A bageleket tegyük a forró vízbe és 1-1 percig főzzük mind a két oldalukat.
Emeljük ki egy szűrőlapát segítségével és helyezzük a tepsire. Szórjuk meg tetszés szerint magvakkal.
Toljuk a sütőbe és 15-18 percig süssük. Vigyázzunk nehogy nagyon megsüljön, mert gyorsan kész van!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése