Koskacukor: Dijoni mustáros szűzérmék, medvehagymás burgonyapürével

2014. április 8., kedd

Dijoni mustáros szűzérmék, medvehagymás burgonyapürével

Ismét egy gyorsan elkészíthető ebédet hoztam, amit kevesebb, mint egy óra alatt el lehet készíteni.






Dijoni mustáros szűzérmék
Hozzávalók:
400 g szűzpecsenye
só, bors
1 ek. olívaolaj
2 ek. vaj
1 ek. tk. tönköly liszt
1 dl fehérbor
1,5 dl tejszín
1 ek. dijoni mustár
1/2 ek. magos mustár

4-5 szem burgonya
1/4 csomó medvehagyma
só, bors
vaj
tejföl

Elkészítés:
A szűzpecsenyét szeleteljük fel, de vigyázzunk ne legyen túl vékony, mert akkor kiszárad sütés közben. Sózzuk és borsozzuk, majd süssük meg pár perc alatt mind a két oldalát a vaj és olívaolaj keverékében.
Ezután vegyük ki a serpenyőből, és a benne maradt zsiradékra szórjuk rá a lisztet, majd öntsük fel borral és tejszínnel. Keverjük csomómentesre. Adjuk hozzá  a mustárokat és a mártást is ízesítsük pici sóval és borssal.
A burgonyát főzzük meg, törjük össze. Keverjük ki egy kis vajjal és tejföllel, sózzuk és borsozzuk, majd adjuk hozzá a feldarabolt medvehagymát.
Jó kis párosítás. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a mustáros húst és a medvehagymát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...