Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, nekem most volt még tavalyról fagyasztott meggyem. A palacsinta tészta, pedig nagyon egészséges, mert tele van lassan szívódó szénhidráttal.
Hozzávalók:
Palacsinta tésztához:
100 g zabliszt
100 g tk. tönköly búzaliszt
50 g apró zabpehely
2,5 dl tej
2 nagy tojás
1 tk. só
1 ek. nyírfacukor
1 kk. fahéj
1 citrom reszelt héja
1 tk. sütőpor
Forró meggy öntethez:
1/2 kg magozott meggy (friss vagy fagyasztott)
2 ek. nyírfacukor
1 kk. fahéj
Elkészítés:
A palacsinta tészta hozzávalóit tegyük turmixgépbe és keverjük simára. Tegyük hűtőbe vagy süssük ki azonnal.
A meggyet főzzük kb. 20 percig közepes lángon a cukorral és a fahéjjal. Egy picit sűrűsödni fog, de nem is kell, hogy pudingos vagy lekváros állaga legyen, mert így az öntetet kicsit beszívja a tészta és nagyon finom savanykás meggy íze lesz.
Kiváló reggeli!
Mennyei lehet, nagyon guszta!
VálaszTörlésÉs még egészséges is! Úgyhogy ajánlom neked reggelire! :)
TörlésMegpróbáltam, de nekem nem lett egyáltalán ilyen könnyű, kemény lett. Mi a titka? A sütés? Hogyan csinálod? Egyébként bomba találat nálam a recept, mert én is egészségesen főzök.
VálaszTörlésLehet több tej kellett volna bele, liszttől is függ, meg a zabpehely mennyire szívja magába a folyadékot. Én minden palacsinta tésztát, még a hagyományosat is beteszem a hűtőbe fél órára, mert sűrűsödik ez idő alatt és ha kell pótolom még egy kis folyadékkal. Egyedül azt a fajtát sütöm azonnal, ahol a tojásfehérjét fel kell verni. Remélem tudtam segíteni és legközelebb jobban fog sikerülni.
Törlés