Koskacukor: Harisszás csirkemell csilis-csicseriborsós körettel

2016. szeptember 11., vasárnap

Harisszás csirkemell csilis-csicseriborsós körettel

Az utóbbi időben gyakrabban használok fűszerkeverékeket, főleg amióta a Fűszerész termékeit megismertem. Ami a legjobban tetszik, hogy adalékanyag mentes és nincs tele mindenféle csomósodás gátló, E tartósító szerekkel és még sorolhatnám a színezékeket. Őszintén, a bolt polcain mindenki elolvassa, hogy mi mit tartalmaz? Az utóbbi egy-két évben én mindig. Még azokat is, amiről tudom, hogy nem egészséges mégis néha egy-egy ilyen a kosaramba landol, de azért ilyenkor is odafigyelek, hogy a legkevesebb olyan alapanyag legyen benne, ami természetellenes. Tehát röviden, mindenkinek ajánlom, hogy bátran nézzen szét és érdemes előre gondolkodni, több mindent beszerezni. Ráadásul árban is kedvező és még ötleteket is lehet gyűjteni, ami sokszor nem hátrány.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin szeptemberi számában is.










Harisszás csirkemell csilis-csicseriborsós körettel
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg csirkemellfilé
2 evőkanál harissza fűszerkeverék
1/2 dl olívaolaj

a körethez:
10 dkg bulgur
40 dkg konzerv-csicseriborsó
20 dkg konzervkukorica
1 teáskanál őrölt, füstölt, édes spanyol paprika
1 kávéskanál őrölt csili ancho 
6-7 szem olajos aszalt paradicsom
2-3 evőkanál olívaolaj
friss petrezselyemzöld

Elkészítés:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. Az olívaolajhoz keverjük a harisszát, bepácoljuk vele a húst, és hűtőbe tesszük legalább 1 órára. Ezután forró serpenyőben a hússzeletek mindkét oldalát megsütjük.
A körethez a bulgurt – a térfogatához képest kétszeres mennyiségű vízben – megfőzzük. A lecsepegtetett csicseriborsót és kukoricát olívaolajon megfuttatjuk, füstölt paprikával és csilivel ízesítjük. Az aszalt paradicsomot feldaraboljuk, és a zöldségekhez vegyítjük. Miután kissé megpirultak, mindet a bulgurhoz keverjük, végül az egészet darabolt, friss petrezselyemmel megszórjuk. A harisszás csirkemellel tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...