Koskacukor: Majoránnás zölborsófőzelék, mozzarellával töltött húsgolyókkal

2016. szeptember 28., szerda

Majoránnás zölborsófőzelék, mozzarellával töltött húsgolyókkal

Néha megfeledkezek az egyszerű ételekről, pedig nagyon szeretjük a főzelékeket is és bizony a fasírt is jöhet bármikor. Talán legtöbbünk gyerek kori kedvence, amit néha fel kell idézni. Na persze nem készülhet nálam olyan egyszerűen. Megbolondítottam egy kevés majoránnával, amitől nagyon finom lett és a darált sertéshús golyók belsejébe mozzarella sajtot rejtettem el. Azt hiszem ebben a változatban is elkészül még nálunk. A főzeléket többféleképpen elkészítettem már, most a besamelmártás alapút választottam, krémes és selymes lett. :)









Majoránnás zölborsófőzelék, mozzarellával töltött húsgolyókkal
Hozzávalók 4 személy részére:
a zöldborsófőzelékhez
50 dkg zöldborsó
5 dkg vaj
5 dkg liszt
7 dl tej

frissen őrölt bors
egy csipet szerecsendió
1/2 csokor aprított friss petrezselyem
2 teáskanál morzsolt majoránna

a fasírtgolyókhoz
80 dkg darált sertéshús
2 teáskanál morzsolt majoránna
3 evőkanál zsemlemorzsa (plusz a forgatáshoz)
1 egész tojás
2 gerezd zúzott fokhagyma
frissen őrölt bors

25 dkg mozzarella golyók 

a sütéshez:
olaj

Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd szép lassan felöntjük tejjel. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót, majd sóval, borssal, szerecsendióval és majoránnával ízesítjük. Addig főzzük, amíg a borsó "aldente" nem lesz.A végén hozzáadjuk a friss petrezselymet, elkeverjük, majd tálalásig lefedjük.
A darált sertéshúshoz adjuk a zsemlemorzsát, az egész tojást, a zúzott fokhagymát, majd majoránnával, sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. Amikor golyókat formálunk, mindegyikbe egy mozzarella sajtgolyót csomagolunk.
Forró olajba kisütjük, papírtörölőre szedjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...