Koskacukor: Paradicsomos-hagymás fűszeres csirkecomb, fokhagymás tepsis burgonyával

2016. szeptember 20., kedd

Paradicsomos-hagymás fűszeres csirkecomb, fokhagymás tepsis burgonyával

Egy nagyon egyszerű és klassz receptet hoztam. Rövid előkészület után csak a sütőbe kell behelyezni, majd kivenni és már kész is az ebéd. Ki ne szeretne ennél kevesebb időt tölteni a konyhába, ha elfoglalt vagy csak egyáltalán nincs ideje bonyolultabb ételekre. Amíg van ízletes paradicsom kihasználom, mert később a fóliásnak bizony már nem sok íze lesz és igazából csak a szemünket csábítja bevásárlás közben.
A csirkecombot többféleképpen fűszerezhetjük, de ajánlom mindenkinek, hogy a Fűszerész webshopjában található előkészített keverékeket érdemes kipróbálni, mert tényleg nagyon finomak.




Paradicsomos-hagymás fűszeres csirkecomb, fokhagymás tepsis burgonyával
Hozzávalók 4 személy részére:
a paradicsomos-hagymás fűszeres csirkecombhoz
4 db egész csirkecomb
4-5 paradicsom
2 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
3 teáskanál grillcsirke fűszerkeverék
2 evőkanál olívaolaj

a fokhagymás tepsis burgonyához
50 dkg burgonya
1 dl tejszín
1,5 dl tej
2 gerezd zúzott fokhagyma
2-3 kakukkfűszál
2 rozmaringszál
1 kávéskanál őrölt szerecsendió
frissen őrölt feketebors
15 dkg reszelt sajt a tetejére
3-4 dkg vaj

Elkészítés:
A fűszerkeveréket kikeverjük az olajjal, majd bekenjük vele a csirkecombokat és tepsibe helyezzük. A paradicsomot megmossuk, cikkekre daraboljuk. A hagymákat megpucoljuk, a fokhagyma gerezdeket elosztjuk, a vöröshagymát pedig felkarikázzuk vagy cikkezzük és mellé tesszük.
Alufóliával lefedve előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük 1,5 óra hosszára, majd fólia nélkül további 15-20 percig sütjük.
A tepsis burgonyához meghámozzuk a krumplit, vékonyra karikázzuk. Kivajazott hőálló tálba helyezzük. A tejszín és tej keverékéhez adjuk a zúzott fokhagymát, friss fűszerek leveleit. A burgonyát először sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, majd ráöntjük a fűszeres tejet. Reszelt sajttal megszórjuk. Alufóliával letakarva előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük 20 percre, majd fólia nélkül 15-20 percig sütjük tovább.
Amennyiben van lehetőségünk időzítsük úgy, hogy a burgonyát az utolsó 40 percben helyezzük be, így egyszerre elkészül.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...