Koskacukor: Toszkán húsgombócleves

2018. április 13., péntek

Toszkán húsgombócleves

Mostanában gyakrabban készül nálunk valamilyen leves, de vasárnap nem is maradhat el nélküle. Balázs kedvence bármelyik, csak tartalmazzon húst, nekem általában mindegy, mert én jól is lakok vele. Főleg egy ilyen tartalmas étellel, mint ez a Toszkán húsgombócleves.








Toszkán húsgombócleves
Hozzávalók:
2 répa
2 gyökér
1 édesburgonya
1 konzerv fehérbab
3 evőkanál sűrített paradicsom
1 kis fej vöröshagyma

bors
2-3 babérlevél
kakukkfű
3 evőkanál olívaolaj

a húsgombóchoz:
50 dkg darált sertéshús
1 tojás
3 evőkanál zsemlemorzsa

bors
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál morzsolt bazsalikom
1 teáskanál morzsolt majoránna
5 dkg reszelt parmezán

a tálaláshoz:
parmezán

Elkészítés:
A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk. A darált sertéshúshoz adjuk a parmezánt, a zsemlemorzsát, a tojást, a zúzott fokhagymát, majd sóval, borssal és a fűszerekkel ízesítjük. Kisebb gombócokat formálunk. A vöröshagymát apróra vágjuk, olívaolajon megdinszteljük, majd ráhelyezzük a gombócokat és körbepirítjuk. Felöntjük bőven vízzel vagy akár húsalaplével, beletesszük a zöldségeket, a babérlevelet, a paradicsompürét, végül sóval és borssal ízesítjük. Amikor már majdnem elkészült, a megmosott, lecsöpögtetett fehérbabbal dúsítjuk levesünket. Reszelt parmezánnal tálaljuk! Tálalhatunk mellé baguettet vagy friss, ropogós cipót is!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...