Toszkán húsgombócleves
Hozzávalók:
2 répa
2 gyökér
1 édesburgonya
1 konzerv fehérbab
3 evőkanál sűrített paradicsom
1 kis fej vöröshagyma
só
bors
2-3 babérlevél
kakukkfű
3 evőkanál olívaolaj
a húsgombóchoz:
50 dkg darált sertéshús
1 tojás
3 evőkanál zsemlemorzsa
só
bors
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál morzsolt bazsalikom
1 teáskanál morzsolt majoránna
5 dkg reszelt parmezán
a tálaláshoz:
parmezán
Elkészítés:
A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk. A darált sertéshúshoz adjuk a parmezánt, a zsemlemorzsát, a tojást, a zúzott fokhagymát, majd sóval, borssal és a fűszerekkel ízesítjük. Kisebb gombócokat formálunk. A vöröshagymát apróra vágjuk, olívaolajon megdinszteljük, majd ráhelyezzük a gombócokat és körbepirítjuk. Felöntjük bőven vízzel vagy akár húsalaplével, beletesszük a zöldségeket, a babérlevelet, a paradicsompürét, végül sóval és borssal ízesítjük. Amikor már majdnem elkészült, a megmosott, lecsöpögtetett fehérbabbal dúsítjuk levesünket. Reszelt parmezánnal tálaljuk! Tálalhatunk mellé baguettet vagy friss, ropogós cipót is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése