Parmezánkrémes karaj, almás kölespalacsintával
Hozzávalók (4 személy részére):
8 szelet (vastagabb) karaj
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olaj
2 dl víz
só
bors
10 dkg reszelt parmezán
1 evőkanál rizsliszt
1,5 dl tejszín
az almás kölespalacsintához:
3 reszelt alma
15 dkg köles (főzve, kihűlve)
10 dkg reszelt gouda
só
bors
szerecsendió
2 tojás
4 evőkanál rétesliszt
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A kétféle hagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk, majd felhevített olajra tesszük és megdinszteljük. A karaj szeletek mindkét oldalát megpirítjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Felöntjük vízzel, fedő alatt puhára pároljuk. A tejszínnel elkeverjük a rizslisztet, a kész karajra öntjük, végül megszórjuk parmezánnal és sűrűre főzzük.
A palacsintához a főtt köleshez adjuk a reszelt almát, a reszelt gouda sajtot, a tojásokat és a réteslisztet. Sóval, borssal ízesítjük. Összekeverjük, nedves tenyerünkkel nagyobb gombócokat formálunk, majd ellapítjuk és forró kb. fél ujjnyi olajban mindkét oldalukat megsütjük.
Papírtörlőre helyezzük, hogy a felesleges zsiradékot magába szívja
Tálalásnál a palacsintára helyezzük a hús szeleteket, majd meglocsoljuk a sajtmártással.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése