Koskacukor: Parmezánkrémes karaj, almás kölespalacsintával

2018. április 25., szerda

Parmezánkrémes karaj, almás kölespalacsintával

Nem sok időm volt mostanában, ugyanis nagyon nagy melóban vagyunk folyamatosan. Kedves apósom és a férjem felállította a kerítést a kis kertünk köré, lefestettem, pavilont állítottunk fel, megkapta Emma tőlünk a névnapi homokozót, fűmagot vetettünk, fűszernövényeket ültettünk és még egy családi ebédet is tartottunk. Most hétvégén jön a második felvonás, május elsején meg a marhapöri főzés. Szóval nem unatkozunk. Nagyon klassz időnk van mostanában. Rengeteget csavargunk, biciklizünk, sétálunk, játszizunk és még sorolhatnám. Nem sok időm jut a blog írásra, de egyenlőre még egy-egy receptet biztos tudok hozni. Emma új kedvence reggelire a sajt kocka és a kockára vágott zöldségek, de főleg a paradicsom. Alma és a banán, illetve az eper is a palettán van.








Parmezánkrémes karaj, almás kölespalacsintával
Hozzávalók (4 személy részére):
8 szelet (vastagabb) karaj
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olaj
2 dl víz

bors
10 dkg reszelt parmezán
1 evőkanál rizsliszt
1,5 dl tejszín

az almás kölespalacsintához:
3 reszelt alma
15 dkg köles (főzve, kihűlve)
10 dkg reszelt gouda

bors
szerecsendió
2 tojás
4 evőkanál rétesliszt
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A kétféle hagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk, majd felhevített olajra tesszük és megdinszteljük. A karaj szeletek mindkét oldalát megpirítjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Felöntjük vízzel, fedő alatt puhára pároljuk. A tejszínnel elkeverjük a rizslisztet, a kész karajra öntjük, végül megszórjuk parmezánnal és sűrűre főzzük.
A palacsintához a főtt köleshez adjuk a reszelt almát, a reszelt gouda sajtot, a tojásokat és a réteslisztet. Sóval, borssal ízesítjük. Összekeverjük, nedves tenyerünkkel nagyobb gombócokat formálunk, majd ellapítjuk és forró kb. fél ujjnyi olajban mindkét oldalukat megsütjük.
Papírtörlőre helyezzük, hogy a felesleges zsiradékot magába szívja
Tálalásnál a palacsintára helyezzük a hús szeleteket, majd meglocsoljuk a sajtmártással.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...