Epres-túrós charlotte
Hozzávalók (1 közepes kenyér sütőformához):
a piskótához:
5 tojás
12,5 dkg liszt
12,5 dkg cukor
továbbá:
eper lekvár
a túrókrémhez:
75 dkg eper
3 evőkanál vaníliás cukor
40 dkg görög joghurt
25 dkg túró
6 teáskanál zselatin
6 evőkanál víz
2 dl habtejszín
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukor felével habbá verjük, a sárgáját a cukor másik felével pedig krémesre. A felvert tojások sárgáját a fehérjehabhoz adjuk, hozzászitáljuk a lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk. A gáztepsit sütőpapírral kibéleljük, elterítjük benne a tésztát, majd előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük és kb. 15 perc alatt készre sütjük. A sütőpapírt lehúzzuk róla, megkenjük eperlekvárral, majd feltekerjük és hűlni hagyjuk. Az epret a cukorral felforraljuk, összeturmixoljuk, de hagyhatunk benne darabokat is. Hozzáadjuk a joghurtot és a túrót. A zselatint, víz hozzáadásával felmelegítjük, pár kanállal hozzáadunk a krémből, majd az egészet visszaöntve gyorsan belekeverjük. A habtejszínt felverjük és óvatosan beleforgatjuk. A piskótatekercset vékonyan felszeleteljük. Egy közepes kenyérformát, vagy használhatunk kerek jénait, kibélelünk fóliával, majd körbe kirakjuk a piskóta szeletekkel. Belekanalazzuk a krémet, elsimítjuk, végül hűtőbe helyezzük 4-5 óra hosszára, de a legjobb egy éjszakára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése