Koskacukor: Rizottó lazaccal és brokkolival

2018. május 21., hétfő

Rizottó lazaccal és brokkolival

Emmával nagy hal barátok vagyunk. Lazac, ponty, afrikai harcsa, amik közül szoktam válogatni, de szeretjük a házi tonhalkrémet vagy a tonhalas melegszendvicset vagy pizzát is. Nálunk a mélyhűtőben mindig lapul pár nagy tejfölös doboznyi húsalaplé, ami vagy rizottóra vár vagy éppen valamilyen krémlevesre, de zöldség levesekhez is ezt használom. Most maradjunk a rizottónál, amihez halat és brokkolit adtam.






Rizottó lazaccal és brokkolival
Hozzávalók (2 személy részére):
1 kis fej brokkoli
25 dkg lazac
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál olívaolaj
15 dkg rizottó rizs (arborio rizs)
50 ml fehérbor
6-7 dl forró húsalaplé
5 dkg reszelt parmezán
3 dkg vaj
1 teáskanál morzsolt kakukkfű
1 citrom reszelt héja
pár csepp citromlé

frissen őrölt bors

Elkészítés:
A brokkolit apró fejekre szedjük, készre pároljuk.
A kétféle hagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk, olívaolajon megdinszteljük. Közben a lazacokat kisebb kockákra vágjuk és a hagymához adjuk, végül pár perc alatt mindkét oldalát megpirítjuk, majd készre sütjük. A halkockákat kiemeljük egy tányérra. A visszamaradt hagymás olajhoz adjuk a rizst, lepirítjuk, hozzáöntjük a bort, majd miután magába szívta 2 merőkanálnyi húsalaplét. Ezután közepes lángon főzzük és mindig pótoljuk egy-egy merőkanál levessel. Amikor már "al dente" fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, citrom reszelt héjával és a levével, hozzáadjuk a kész brokkolit és a lazacot, amit óvatosan beleforgatunk. Végül megszórjuk parmezánnal és belekeverünk egy kevés vajat.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...