Koskacukor: Sült almapürés gofri vanília szósszal

2018. május 27., vasárnap

Sült almapürés gofri vanília szósszal

Gyereknapot tartunk mi is! Mi ketten is egy kicsit gyerekek vagyunk, szerintem mindenkiben megbújik valahol egy gyerek, a kérdés, hogy kiben mennyire. Imádok Emmával csavarogni, a kedvére tenni, igyekszem a legtöbb időmet vele tölteni. Tudom, néha kicsit túlzásokba is esek és aztán nem érti, ha még sincs időm akkor foglalkoznom vele, amikor igényli. Hogy mikor van ez? Mindig... :) az igény folyamatos. Nem a legkönnyebb időszak, de valahol biztos másképp kellett volna, vagy mégse? Erre azt hiszem nem fogok rájönni. Ma késői kelés után késői délutáni alvás következett. Ébredés után pedig jöhetnek a programok egészen estig. Remélem tetszeni fog neki. Nálunk a gyerek nap nem az édességről szól, de ettől függetlenül hétvégén mindig van valami desszert.









Sült almapürés gofri vaníliaszósszal
Hozzávalók:
a sült almához:
6-7 alma
2 evőkanál fahéjas cukor
2 evőkanál vaj
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve

a gofri tésztához:
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál fahéj
20 dkg sült alma
2 tojás
8 dkg olvasztott vaj (+ a sütéshez)
6 dkg darált mandula
2,5 dl tej

a vanília szószhoz:
4 dl tej
2 dkg vaníliás pudingpor
2 tojás sárgája
2 evőkanál vaníliás cukor

a tálaláshoz:
sült almapüré
porcukor

Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, cikkekre daraboljuk, sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk. Megszórjuk fahéjas cukorral, meglocsoljuk vajjal, citrom levével és reszelünk rá a héjából is. Előmelegített 170 fokos sütőbe puhára sütjük, végül kiszedjük és botturmix segítségével pépesítjük.
A tésztához a liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a sütőport, a fahéjat és a darált mandulát. Hozzáadjuk a két tojást, a vajat és simára keverjük a tejjel. A végén mehet hozzá a sült alma is.
A forró gofrisütőt kikenjük vajjal, egy-egy kisebb merőkanálnyival rászedünk, lecsukjuk és készre sütjük.
A vanília szószhoz a tojások sárgáját kikeverjük a keményítővel és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a tejet, majd sűrűre főzzük.
Tálaláskor a kész gofrira tehetünk a kimaradt sült almapüréből, megszórjuk porcukorral és vanília szósszal nyakon öntjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...