Hozzávalók:
1 vöröshagyma
3 evőkanál paradicsomos pesto
1 gerezd fokhagyma
só
bors
20 dkg arborio rizs
1 liter forró húsalaplé
2-3 evőkanál olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
5 dkg vaj
5 dkg parmezán
a harcsafiléhez:
50 dkg afrikai harcsafilé kockára darabolva
1-2 tojás
liszt
só
bors
2 evőkanál szezámmag
3 evőkanál reszelt parmezán
5-6 evőkanál zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A kétféle hagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. Az olajat a pestoval együtt felhevítjük, hozzáadjuk a hagymát és pár perc alatt megdinszteljük. Beletesszük a rizst, fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük borral és addig főzzük, amíg magába nem szívja. A húsalapléből kezdésnek 2 merőkanálnyit hozzámérünk, majd ahogy elfövi, mindig pótoljuk egyel. Amikor már krémesre főztük, de még éppen roppanós, hozzáadjuk a vajat és a parmezánt. Állni hagyjuk, amíg a halat elkészítjük.
A harcsafiléket sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk. A tojásokat felverjük, a zsemlemorzsában elvegyítjük a parmezánt és a szezámmagot. A halakat megforgatjuk a tojásban, majd a magvas-sajtos zsemlemorzsában és bő olajban kisütjük. Kész rizottóval tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése