Koskacukor: Almakrémleves mandulás habbal

2018. május 14., hétfő

Almakrémleves mandulás habbal

Igaz a héten nem lesz annyira meleg, mint az elmúlt napokban volt, de szerintem egy hideg, jól behűtött gyümölcsleves bármikor jöhet. Legutóbb Emma névnapjára készült erdei gyümölcsös eper krémleves dió habbal, ami egy ötlet lehet másik variációra. Itt a gyümölcsök passzírozásra kerültek és természetesen tej helyett, kevés tejszínnel és eper pudinggal sűrítettem még rajta egy keveset. Mindkettőt csak ajánlani tudom, akár még desszertnek is!






Almakrémleves mandulás habbal
Hozzávalók:
1 kg alma
1 csomag vaníliás pudingpor
1 evőkanál fahéjas cukor
2-3 evőkanál vaníliás cukor
1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
egy csipet só
5 dl tej

a mandulás habhoz:
2 tojásfehérje
5 dkg darált mandula
2 teáskanál porcukor

Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, a magházait eltávolítjuk, majd cikkekre daraboljuk. Közepes fazékba tesszük, felöntjük 4 dl tejjel és annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. A cukrok, az őrölt szegfűszeg és a csipet só hozzáadásával puhára főzzük, majd krémesre turmixoljuk. A maradék tejjel kikeverjük a pudingport, elvegyítjük a levesben, majd visszahelyezzük a tűzhelyre és éppen csak újraforraljuk. Hagyjuk kihűlni, majd tálalásig hűtőbe helyezzük.
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a darált mandulát. Vizet forralunk, beleszaggatjuk egy evőkanál segítségével, időközben megforgatjuk és szűrőkanál segítségével kiemeljük a habgaluskákat. Tálaláskor a hideg levesbe szedjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...