Almakrémleves mandulás habbal
Hozzávalók:
1 kg alma
1 csomag vaníliás pudingpor
1 evőkanál fahéjas cukor
2-3 evőkanál vaníliás cukor
1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
egy csipet só
5 dl tej
a mandulás habhoz:
2 tojásfehérje
5 dkg darált mandula
2 teáskanál porcukor
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, a magházait eltávolítjuk, majd cikkekre daraboljuk. Közepes fazékba tesszük, felöntjük 4 dl tejjel és annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. A cukrok, az őrölt szegfűszeg és a csipet só hozzáadásával puhára főzzük, majd krémesre turmixoljuk. A maradék tejjel kikeverjük a pudingport, elvegyítjük a levesben, majd visszahelyezzük a tűzhelyre és éppen csak újraforraljuk. Hagyjuk kihűlni, majd tálalásig hűtőbe helyezzük.
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a darált mandulát. Vizet forralunk, beleszaggatjuk egy evőkanál segítségével, időközben megforgatjuk és szűrőkanál segítségével kiemeljük a habgaluskákat. Tálaláskor a hideg levesbe szedjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése