Epres muffin fehércsokival
Hozzávalók (12 nagyobb muffinhoz):
Hozzávalók (12 nagyobb muffinhoz):
10dkg vaj
10dkg fehércsokoládé
20dkg eper
25dkg zabliszt és teljes kiőrlésű tönköly búza liszt fele-fele arányban
1 kk. sütőpor
1/2kk. szódabikarbóna
1 csipet só
10dkg natúr joghurt
1 tojás
1 vaníliarúd
1 narancs
Elkészítés:
A tésztához a vajat a mikróban folyósra olvasztjuk, kihűtjük. A fehércsokit és az epret feldaraboljuk. Az a jó, ha mindkettőből nagyjából félkörömnyi darabok lesznek. A felaprított epret összekeverjük 1 púpos evőkanál liszttel, amelyet a tésztához megadott mennyiségből veszünk el. A maradék lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fehércsokit összevegyítjük. Ezután a tejet, a joghurtot, a cukort a tojást, a vaníiliarúd kikapart belsejét és a kihűlt olvasztott vajat kézi habverővel összehabarjuk és hozzáreszeljük a narancs héját, majd a lisztes keverékhez öntjük. Gyorsan összedolgozzuk, nem fontos, hogy teljesen sima tésztát kapjunk. A tészta felét arányosan szétosztjuk a muffin formákban. A maradék tésztába belekeverjük a liszttel vegyített epret és az epres tésztával szintén arányosan megpakoljuk. Előmelegített sütőben, 220°C-on 25-30 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése