Otelló szőlő zselés vanília torta
Hozzávalók (26cm átmérőjű tortaformához):
Piskótához:
3 ek. zabliszt
3 ek.nyírfacukor
3 tojás
1 kk. sütőpor
1 ek. kakaópor
Vaníliakrémhez:
1 csomag vaníliapudingpor
4 dl tej
2 ek nyírfacukor
2 dl Hulala tejszín
Szőlő zseléhez:
5 dl Otelló 100%-os szőlőlé
2 ek. étkezési keményítő
Díszítéshez:
2dl Hulala tejszín
szőlő szemek
Elkészítés:
A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral. A liszthez adjuk hozzá a kakaóport és a sütőport. A tojások fehérjét verjük habbá. A lisztes keveréket adjuk a tojások sárgájához, majd a felvert tojásfehérjét. Vajazott, lisztezett formába öntsük bele és süssük 180°C-on 25-30 percig. Vigyázni kell, mert vékony piskóta lesz belőle és hamarabb elkészül.
Készítsük el a pudingot, majd adjuk hozzá, ha kihűlt a felvert tejszínhabot.
Az étkezési keményítőt keverjük ki 1dl szőlőlével, a maradékot forraljuk fel, ha felforrt adjuk hozzá, majd ezt is hűtsük ki.
A piskótára tegyünk a zseléből egy réteget, kenjük rá a vaníliakrémet, majd a tetejére ismét szőlő zselé jön. Felvert tejszínhabbal díszítjük.
Hűha, ez brutál jól néz ki... Hmmm milyen finom lehetett. :P
VálaszTörlésKöszi.Bár étel fotózásba még nem vagyok profi.Folyamatosan töltöm fel esténként a recepteket,amihez kép is van.Lassan jönnek az aktuálisak.:) Vasárnapra medvehagymás pogi lesz,ha már mindenkinél befutó
VálaszTörlés