Hozzávalók (2-3 személyre):
50dkg csont nélküli szeletelt karaj
só, bors
olaj
1 nagy alma
25 dkg savanyú káposzta
4 nagyobb krumpli
1 csík füstölt szalonna
10-15 karika lángolt kolbász
3 dl tejföl
piros paprika
Elkészítés:
A karajokat sózzuk, borsozzuk. Hevítsünk olajat egy serpenyőbe és süssük elő a karajokat 5 perc alatt. A szalonnát süssük zsírjára, adjuk hozzá a kolbászt. Kisebb tepsi aljára karikázzuk fel a krumplit, majd az almát.Fektessük rá a húsokat. A káposztával keverjük össze a szalonnát és kolbászt és ezt tegyük a húsok tetejére. A szalonnából és kolbászból kisült zsiradékkal locsoljuk meg. Alufóliával fedjük le. 180°C-ra előmelegített sütőbe toljuk be. Ha megpuhult a hús és a krumpli is kenjük meg tejföllel és szórjuk meg piros paprikával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése