Koskacukor: Káposztás karaj

2013. április 28., vasárnap

Káposztás karaj

Káposztás karaj receptet kerestem, de nem találtam meg az igazit, így többet átnéztem, míg összehoztam egy sajátot. Ebben benne van minden, amit csak el lehet képzelni.



Hozzávalók (2-3 személyre):
50dkg csont nélküli szeletelt karaj
só, bors
olaj
1 nagy alma
25 dkg savanyú káposzta
4 nagyobb krumpli
1 csík füstölt szalonna
10-15 karika lángolt kolbász
3 dl tejföl
piros paprika

Elkészítés:
A karajokat sózzuk, borsozzuk. Hevítsünk olajat egy serpenyőbe és süssük elő a karajokat 5 perc alatt. A szalonnát süssük zsírjára, adjuk hozzá a kolbászt. Kisebb tepsi aljára karikázzuk fel a krumplit, majd az almát.Fektessük rá a húsokat. A káposztával keverjük össze a szalonnát és kolbászt és ezt tegyük a húsok tetejére. A szalonnából és kolbászból kisült zsiradékkal locsoljuk meg. Alufóliával fedjük le. 180°C-ra előmelegített sütőbe toljuk be. Ha megpuhult a hús és a krumpli is kenjük meg tejföllel és szórjuk meg piros paprikával.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...