Hozzávalók:
1 1/2 kg csirkeszárny
Mázhoz:
3 dl ketchup
2 gerezd fokhagyma
1/2 dl sör
1 1/2tk. oregano
1/4 tk. cayenne bors
1/2 ek. méz
só
Márványsajtos mártogatóhoz:
15 dkg márványsajt
1 dl tejszín
1 dl tejföl
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 230°C-ra.
A csirkeszárnyakat a forgójuknál vágjuk ketté. Sütőpapírral béleljünk ki egy nagyobb tepsit. Tegyük bele a csirkeszárnyakat úgy, hogy ne érjenek össze. Kenjük be jó alaposan a mázzal. Fedjük le alufóliával és így süssük 5 percen keresztül, majd fólia nélkül 20-25 percig. Maga a recept mézet nem írt, de úgy gondoltam, hogy sokkal finomabb, ha jó ragacsos a máz. :)
A mártogatóshoz keverjük össze a 3 alapanyagot.
Párolt zöldség vagy saláta illik hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése