Hozzávalók:
75 dkg oldalas
Páchoz:
1,5-2dl paradicsomlé (nekünk van házi, minden évbe teszünk el, ennél jobb nincs)
1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek. barbecue szósz
1 tk. méz
só, bors
1 ek. olaj
1-1,5dl víz
Oldalast daraboljuk fel csontonként. A páchoz a vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra.
Adjuk a paradicsomléhez a hagymákat, a barbecue szószt, a mézet illetve a sót és a borsot.
Tegyük egy lezárható edénybe a bepácolt húsokat és rakjuk a hűtőbe egy éjszakára.
Kisebb tepsit olajozzunk ki, helyezzük el az oldalast és öntsük fel vízzel. Alufóliával lefedve tegyük 180°C-os előmelegített sütőbe. Kb. egy óra alatt pároljuk puhára, majd fólia nélkül 15-20 percig süssük tovább.
Salátához:
2 db nagyobb paradicsom
1/2 uborka
1 nagyobb paprika
1/2 jégsaláta
2 újhagyma
1 ek. olaj
1 ek. fehérborecet
2 kis gerezd fokhagyma
1/2 ek. mustár
só, bors
kicsi víz
Az olajat, az ecetet, a mustárt, az áttört fokhagymát összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük egy kis vízzel. A zöldségeket apróbb kockákra vágjuk, a hagymát karikákra és az elkészített öntettel meglocsoljuk. Akkor a legfinomabb, ha fél napot állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése