Koskacukor: Paradicsomos oldalas salátával

2013. április 29., hétfő

Paradicsomos oldalas salátával

Múlt héten megkérdeztem a páromat, hogy mi az amit szívesen elkészítene szombaton. Erre azt felelte, hogy régen evett egy jó kis oldalast. Mondtam neki találjon ki valamilyen pácot, mert nekem a sima fokhagymás annyira nem jön be. Hááát.... nagyon finomat sikerült összehoznia. Én salátával, ő tört krumplival fogyasztotta.


Hozzávalók:
75 dkg oldalas

Páchoz:
1,5-2dl paradicsomlé (nekünk van házi, minden évbe teszünk el, ennél jobb nincs) 
1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek. barbecue szósz
1 tk. méz
só, bors


1 ek. olaj

1-1,5dl víz

Oldalast daraboljuk fel csontonként. A páchoz a vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra.
Adjuk a paradicsomléhez a hagymákat, a barbecue szószt, a mézet illetve a sót és a borsot.
Tegyük egy lezárható edénybe a bepácolt húsokat és rakjuk a hűtőbe egy éjszakára.
Kisebb tepsit olajozzunk ki, helyezzük el az oldalast és öntsük fel vízzel. Alufóliával lefedve tegyük 180°C-os előmelegített sütőbe. Kb. egy óra alatt pároljuk puhára, majd fólia nélkül 15-20 percig süssük tovább.

Salátához:
2 db nagyobb paradicsom
1/2 uborka
1 nagyobb paprika
1/2 jégsaláta
2 újhagyma
1 ek. olaj
1 ek. fehérborecet
2 kis gerezd fokhagyma
1/2 ek. mustár
só, bors
kicsi víz

Az olajat, az ecetet, a mustárt, az áttört fokhagymát összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük egy kis vízzel. A zöldségeket apróbb kockákra vágjuk, a hagymát karikákra és az elkészített öntettel meglocsoljuk. Akkor a legfinomabb, ha fél napot állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...