Koskacukor: Tejszínes csirkemell petrezselymes kölessel

2013. július 29., hétfő

Tejszínes csirkemell petrezselymes kölessel

Középiskolás voltam amikor mondtam anyunak, hogy csináljon nekem tejszínes csirkemellet. Nem egy nagy szám, de valahogy ő sosem készített nekem ilyet. Valahol ettem és annyira megízlett, hogy gondoltam anyu is tud nekem ilyet főzni. Amikor ilyet főzök többféle fűszert illetve zöldséget használok, így valahogy az "otthoni"  ízvilág megváltozott, de néha jó olyan ételeket készíteni, amit valamelyik szülő készített el régebben, amikor még kicsi voltam.



Hozzávalók:
70 dkg csirkemell
1 közepes fej vöröshagyma
1 közepes paprika
1 közepes kápia paprika
2 dl tejszín
1 tk. keményítő
só, bors
kakukkfű

15 dkg köles
1 kis csokor petrezselyem

Elkészítés:
A hagymát és a paprikákat kockázzuk fel apróra, kevés olajon kezdjük el dinsztelni, majd adjuk hozzá a kockára vágott csirkemellet, sózzuk és borsozzuk. Ha már megpirult a csirke, öntsük hozzá a tejszínt, amibe előtte a keményítőt elkevertük.
A kölest pirítsuk meg egy kis olajon, öntsük fel 4,5 dl vízzel és sózzuk meg egy kicsit. Ha elfőtte és megpuhult, akkor az apróra darabolt petrezselyemmel keverjük össze.

2 megjegyzés:

  1. Épp ma olvastam a köles jótékony hatásairól. Tetszik a tejszínes hús is, meg a köles is!

    VálaszTörlés
  2. Igen, nagyon egészséges, mert gazdag ásványi anyagokba és magas benne a B vitamin tartalma. Jah és lúgosító hatása van. Egy ideje már készítem köretként, süteménybe még nem próbáltam, de eljön ennek is a pillanata. :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...