Koskacukor: Kapros-joghurtos újburgonya saláta

2015. június 9., kedd

Kapros-joghurtos újburgonya saláta

Egy jó kis grillezéshez vagy kerti partihoz mindig jól jön egy nagy adag saláta. Ilyenkor jobban szeretem azokat, amik könnyűek és frissítőek. Mivel nagyon szeretem az újburgonyát és azt is tudom, hogy nem sokáig lehet már kapni, így élek azzal a lehetőséggel, hogy minél többféleképpen felhasználjam.








Kapros-joghurtos újburgonya saláta
Hozzávalók:
2 kg újrkrumpli
50 dkg görög joghurt
2 evőkanál majonéz
1 evőkanál mustár
1/2 citrom leve
4 evőkanál savanyú uborka leve
1 csokor kapor
1/2 üveg csemege uborka
só, bors

Elkészítés:
Az újburgonyát jó alaposan mossuk meg. Én szeretem, ha rajta marad a vékony héja, aki nem nyugodtan nekiláthat a pucolásnak. Vágjuk négybe, tegyük egy tapadás mentes magas falú serpenyőbe. Öntsünk rá egy fél pohár vizet, majd fedő alatt pároljuk puhára. Vigyázzunk, hogy ne főzzük szét, mert akkor könnyen szétesik.
Készítsük el addig a kapros-joghurtos öntetet.
A joghurtot keverjük ki a majonézzel, a mustárral, a citrom és a savanyú uborka levével. Ízesítsük sóval, borssal. Daraboljuk apróra a kaprot az uborkákat pedig vékony karikára szeleteljük. Keverjük össze a kikevert joghurttal. Miután megpároltuk a burgonyát, szűrjük le és egyből forgassuk össze az öntettel. Hagyjuk kihűlni, majd fogyasztásig helyezzük hűtőbe.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...