Koskacukor: Kókuszos-joghurtos epertorta

2015. június 10., szerda

Kókuszos-joghurtos epertorta

Amikor már azt gondoltam, hogy nem lesz több hazai eper a zöldségesnél, akkor kiderült számomra, hogy azért még mindig lehet kapni. A piacon nagyon szép óriási finom epreket szereztem be, amiből ezt az idei utolsó hidegen elkészíthető epertortát készítettem. Sütőt kár ilyenkor bekapcsolni, ráadásul a hideg hűsítő sütemény jobban is esik. Sajnos az idei eper termés nem lett sikeres, mert az időjárás nem volt kedvező. De nem keseredtem el, mert maradt még a tavalyi lekvárból. Holnap pedig szedjük a meggyet, amiből szintén nehéz lesz eldönteni, hogy mi is készüljön belőle, mert három fa üresen maradt. A csokis meggylekvárt azért beígértem Balázsnak, úgyhogy ez már nem kérdés.








Kókuszos-joghurtos epertorta
Hozzávalók (18 cm átmérőjű tortaformához):
500 g görög joghurt
500 g mascarpone
50 g kókuszreszelék
1-2 evőkanál kókuszlikőr
1 evőkanál frissen facsart citromlé
1 evőkanál juharszirup
2 evőkanál porcukor
1 csomag dr. oetker zselatinfix
300 g eper

10 db babapiskóta

200 g eper
2,5 dl forró víz
1 csomag piros expressz tortazselé

Elkészítés:
A babapiskótát helyezzük a zárt tortaforma aljára.
A joghurtot keverjük ki a mascarpone-val. Tegyük hozzá a kókuszreszeléket, majd ízesítsük kókuszlikőrrel, juharsziruppal, citromlével és porcukorral. Az epret mossuk meg, csumázzuk le, majd daraboljuk apró kockára. Forgassuk bele a joghurtos krémbe. Tegyük hozzá a zselatinfixet, keverjük ki alaposan, majd kanalazzuk a tortaformába.
A maradék epret, szeljük szép vékonyra, díszítsük fel a torta tetejét. A tortazselét tegyük egy hőálló bögrébe, adjuk hozzá a felforralt vizet, keverjük simára, majd öntsük a torta tetejére.
Helyezzük hűtőbe 3-4 óra hosszára.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...