Koskacukor: Kukoricás-napraforgómagos kenyér

2015. június 24., szerda

Kukoricás-napraforgómagos kenyér

Ehhez már csak egy kemence hiányzott és akkor lett volna legfinomabb. Amikor hazajöttünk a kirándulásról megkérdeztem Balázst, hogy milyen kenyeret enne. De olyat kellett mondania, ami még nincs a blogon. :) Pár perc után ki is találta. Olyan finom volt a Tenkes csárdába az a meleg, ropogós kukoricás kenyér.... Milyen jó ötlet! Rögtön neki is láttam és próbáltam valami hasonlót kreálni.








Kukoricás-napraforgómagos kenyér
Hozzávalók (2 rúdhoz):
250 g BL 80 liszt
150 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
kb. 2,5 dl víz
15 g friss élesztő
1 teáskanál só
3 evőkanál konzerv kukorica
2 evőkanál napraforgómag

Elkészítés:
A liszteket mérjük ki és dagasszuk ki a vízzel és a bele morzsolt élesztővel. Tegyük lisztezett kelesztőtálba, majd hagyjuk kb. 1,5 órán át kelni.
Miután megkelt, adjuk hozzá a sót, a kukoricát és a napraforgót és jól dolgozzuk össze. Gyúrjuk át jó párszor, de finoman. Osszuk két részre, formázzunk két rudat, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Takarjuk le és kelesszük duplájára.
A sütőt melegítsük elő 200°C-ra.
A megkelt kenyeret spricceljük le alaposan vízzel, majd helyezzük a forró sütőbe. A hőmérsékletet 10 perc után csökkentsük 180°C-ra és süssük további 25-30 percig.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...