Chicken cacciatore
Hozzávalók (4 személy részére):
4 egész csirkecomb
só
frissen őrölt bors
2-3 evőkanál olívaolaj
4 gerezd zúzott fokhagyma
1 apróra darabolt vöröshagyma
1 kockára vágott kaliforniai paprika
2-3 karikára vágott répa
1 konzerv darabolt paradicsom
1 dl sűrített paradicsom
1/2 teáskanál morzsolt oregano
1 teáskanál morzsolt bazsalikom
1/4 teáskanál morzsolt rozmaring
1/4 teáskanál morzsolt kakukkfű
2 teáskanál keményítő
tálaláshoz:
2 evőkanál apróra darabolt friss petrezselyem
reszelt parmezán
főtt tészta (rigattone, penne, tagliatelle)
Elkészítés:
A csirkecombokat eldaraboljuk, sózzuk és borsozzuk. Az olívaolajat felhevítjük, a combok mindkét oldalát megpirítjuk, majd tányérra szedjük. A visszamaradt zsiradékot szükség szerint pótoljuk. Ezután rátesszük a vöröshagymát, a fokhagymát, a kaliforniai paprikát és a répát. Pár percig dinszteljük, majd felöntjük a konzerv paradicsommal és végül hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Szárított fűszerekkel fűszerezzük, a combokat visszahelyezzük és fedő alatt egy, másfél óra alatt puhára pároljuk. Miután a hús kellőképpen megpuhult, a keményítőt kevés vízzel kikeverjük, hozzáadjuk és mártás sűrűségűre főzzük. Friss petrezselyemmel, ízlés szerint reszelt parmezánnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése