Koskacukor: Chicken cacciatore

2018. március 11., vasárnap

Chicken cacciatore

Korábbról már szerepel a blogomon egy változata, de ismét szembe jött velem valamelyik nap az egyik internetes oldalon és nagyon megtetszett a recept. Gyorsan ki is írtam magamnak, de változtattam rajta gyorsan, mert gombát nem tehetek bele és az olíva bogyót is csak én enném meg, így ezek kimaradta. Fűszerezésben is kicsit módosítottam, de nem túl sokat, mert nem akartam elmenni nagyon az eredeti recepttől. Csirke sok zöldséggel, szaftosan tésztával. Kell ennél több egy vasárnapi ebédre?








Chicken cacciatore
Hozzávalók (4 személy részére):
4 egész csirkecomb

frissen őrölt bors
2-3 evőkanál olívaolaj
4 gerezd zúzott fokhagyma
1 apróra darabolt vöröshagyma
1 kockára vágott kaliforniai paprika
2-3 karikára vágott répa
1 konzerv darabolt paradicsom
1 dl sűrített paradicsom
1/2 teáskanál morzsolt oregano
1 teáskanál morzsolt bazsalikom
1/4 teáskanál morzsolt rozmaring
1/4 teáskanál morzsolt kakukkfű
2 teáskanál keményítő

tálaláshoz:
2 evőkanál apróra darabolt friss petrezselyem
reszelt parmezán
főtt tészta (rigattone, penne, tagliatelle)

Elkészítés:
A csirkecombokat eldaraboljuk, sózzuk és borsozzuk. Az olívaolajat felhevítjük, a combok mindkét oldalát megpirítjuk, majd tányérra szedjük. A visszamaradt zsiradékot szükség szerint pótoljuk. Ezután rátesszük a vöröshagymát, a fokhagymát, a kaliforniai paprikát és a répát. Pár percig dinszteljük, majd felöntjük a konzerv paradicsommal és végül hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Szárított fűszerekkel fűszerezzük, a combokat visszahelyezzük és fedő alatt egy, másfél óra alatt puhára pároljuk. Miután a hús kellőképpen megpuhult, a keményítőt kevés vízzel kikeverjük, hozzáadjuk és mártás sűrűségűre főzzük. Friss petrezselyemmel, ízlés szerint reszelt parmezánnal tálaljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...