Édesburgonya krémleves, sajtos csavarttal
Hozzávalók (4 személy részére):
3 közepes édesburgonya
3 közepes burgonya
1 kis fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál morzsolt kakukkfű
frissen őrölt bors
só
bors
1,5 liter húsalaplé
tálaláshoz:
tejszín
továbbá
25 dkg kész levelestészta
1 tojás
reszelt goudasajt
Elkészítés:
A vöröshagymát megpucoljuk, kevés olajon megdinszteljük. A kétféle burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd a hagymára tesszük. Felöntjük húsalaplével, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk kakukkfűvel. Fedő alatt puhára pároljuk. A végén krémesre turmixoljuk. Belefőzhetünk 2-3 evőkanál tejszínt, de mellé is tálalhatjuk, ha valaki nem szereti.
A leveles tésztát kitekerjük, megkenjük felvert tojással, majd jól megszórjuk sajttal. Keresztben kettévágjuk, majd kb. 2 cm-es csíkokra. Két végénél fogva megtekerjük, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegített 200 fokos sütőbe helyezzük és kb. 10 perc alatt készre sütjük. Leves mellé tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése