Koskacukor: Aszalt gyümölcsös, csokis zabkeksz

2013. május 16., csütörtök

Aszalt gyümölcsös, csokis zabkeksz

Tegnap este azon gondolkodtam mit kellene ma reggelre készítenem, amit kávé mellé gyorsan be tudok kapni. Ugyanis kicsit korábban keltem a megszokottnál és a reggeli ilyenkor is fontos, de persze nagy szendvicsezés nem esik igazán jól. Kitaláltam gyorsan összedobok egy pár kekszet és azt még útra is magammal tudom vinni. Volt itthon egy kis aszalt gyümölcs, csoki a többi hozzávaló meg bármikor fellelhető.
Receptet nem volt időm keresni, de azt hiszem sikerült eltalálnom az arányokat és legközelebb is hasonlóan más összetevőkkel fogom elkészíteni.



Aszalt gyümölcsös, csokis zabkeksz
Hozzávalók (kb. 25 kisebb kekszhez):
10 dkg teljes kiőrlésű tönköly búza liszt
10 dkg zabpehely
8 dkg nyírfacukor
8 dkg vaj
8 dkg aszalt gyümölcs (nálam 4 dkg barack és 4 dkg szilva)
5 dkg étcsoki (min. 70%-os)
1 tojás
1 tk. sütőpor
1/2 tk. szódabikarbóna





Elkészítés:
A lisztet és a zabpelyhet mérjük ki egy nagyobb tálba. Adjuk hozzá a sütőport, a szódabikarbónát és keverjük össze. Daraboljuk apróra az aszalt gyümölcsöket és a csokoládét, majd tegyük a száraz anyagokhoz. A vajat olvasszuk fel egy kicsit adjuk hozzá a cukrot, a tojást és keverjük habosra. Öntsük a lisztes, gyümölcsös keverékhez és állítsuk össze.Gyúrjunk gombócokat, ezután formáljunk kisebb kekszeket. Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral és a helyezzük el rajta egymástól kicsit távolabb.
Előmelegített 180°C-os sütőbe süssük kb.12-14 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...