Koskacukor: Túrós pogácsa

2013. május 20., hétfő

Túrós pogácsa

Pünkösd hétfőt Ópusztaszeren töltöttük, ahol lovas bemutatót, május fát, bábszínházat és még sok-sok mindent láttunk. Ettünk kürtös kalácsot  és persze mivel tudtam, hogy haza fele fogunk ebédelni, így egész napra kellett valami apróság. Reggel indulás előtt gyorsan összedobtam egy túrós pogit. Na jó. A tésztát meggyúrtam tegnap este, be a hűtőbe, ma reggel csak nyújtani és szaggatni kellett.


Túrós pogácsa
Hozzávalók:
150 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
100 g BL55 fehér liszt
250 g túró
250 g vaj
1,5 dkg élesztő
2 kk. só
1 tk. cukor 
1 + 1 tojássárgája

Elkészítés:
Az alapanyagokat gyúrjuk össze, majd tegyük hűtőbe pihentetni 1 órát. Vegyük kis és nyújtsuk téglalap alakúra. Osszuk képzeletben három részre és hajtsuk a bal szélét a tésztára, majd a jobb szélét a tetejére. Fóliázzuk be és tegyük egy éjszakára a hűtőbe. (Ez nem kötelező, lehet azonnal sütni. Aki időhiányba szenved, azoknak ajánlom, így is nagyon finom lesz.) Másnap reggel nyújtsuk ismét téglalap alakúra és újra hajtsuk meg. Kb. 1,5-2cm vastagra nyújtsuk ki és szaggassunk pogácsákat. Egy gáztepsit béleljünk ki zsírpapírral és helyezzük el rajta.  Pont elfér mind egymás mellett. A plusz egy tojássárgájával kenjük meg mindegyik tetejét. Előmelegített 200°C-os sütőben süssük 25-30 percen keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...