Koskacukor: Mézes-sörös oldalas, almás krokettel

2016. augusztus 17., szerda

Mézes-sörös oldalas, almás krokettel

Azt hiszem ezzel az ebéddel sikerült a férjem kedvébe járnom, mert egyből írta délben a munkahelyéről, hogy nagyon finom lett. Az még csak egy dolog, hogy mézes-sörös pácban sült az oldalas két órán keresztül, hanem a vele sült fokhagymát és a visszamaradt szaftot összeturmixoltam és mártást készítettem belőle. Azt hiszem a burgonyás-almás krokett, a szaftos hús mellé kitűnő választás volt.






Mézes-sörös oldalas, almás krokettel
Hozzávalók 4 személy részére:
a mézes-sörös oldalashoz
1 kg oldalas
1 fej fokhagyma
4 dl sör
2 evőkanál méz
só, bors
1 csapott evőkanál liszt

a burgonyás-almás kroketthez
50 dkg főtt burgonya
25 dkg reszelt alma
10 dkg reszelt mozzarella
10 dkg rétesliszt + a forgatáshoz
1 tojás

bors
szerecsendió

továbbá
3 dl olaj a sütéshez

Elkészítés:
Az oldalast bevágjuk a csontoknál, sózzuk és borsozzuk, majd egy jénaiba helyezzük. A fokhagymát megpucoljuk, a hús köré rakosgatjuk. A sört kikeverjük a mézzel, majd ráöntjük az oldalasra. Alufóliával lefedjük, 170 fokos előmelegített sütőbe 2 óra alatt puhára pároljuk.
A húst ekkor kivesszük, a visszamaradt szaftot leszűrjük egy kisebb fazékba, liszttel kikeverjük, majd alacsony lángon besűrítjük. A sült fokhagyma gerezdeket hozzátesszük, botturmix segítségével krémesítjük.
A krokettnál a reszelt almát, mozzarellát és a réteslisztet elvegyítjük a tört burgonyában. Hozzáadunk egy egész tojást, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Jól összegyúrjuk, gombócokat formálunk és meghempergetjük réteslisztben. Forró olajba kisütjük, papírtörlőre szedjük.
A húst feldaraboljuk, krokettel és mártással tálaljuk!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...