Koskacukor: Rozmaringos-őszibarackos sertésszelet, fűszeres rizzsel

2016. augusztus 31., szerda

Rozmaringos-őszibarackos sertésszelet, fűszeres rizzsel

Az őszibaracknak lassan a végét járja és nagyon vigyázni kell, hogy honnan vesszük. Legtöbbször érdemes helyi termelőtől, ha van még, mert a zöldségesnél bizony nem egyszer kifogtam már olyat, hogy fagyasztott volt korábban. Annak se íze, se szaftja és ráadásul még a színe is eléggé... hát hogy is mondjam, nem szép miután beleharapunk. Korábban még nem találkoztam ennyi rossz barackkal ilyenkor, mint most. Persze tudom, hogy a folyamatos napsütés miatt, egyszerre ért be minden és le kellett szedni a termést, de azért a beszerzőnek érdemes odafigyelni, hogy honnan vásárol. Szerintem így sok vevőt el lehet riasztani. Ma ismét megpróbálkoztam egy darabbal és ismét csalódtam, pedig egy hét már eltelt, gondoltam ez már tuti másik adag. Egy szóval csak javasolni szeretném, ha neki lát valaki ennek a finom ebéd elkészítésének, akkor biztos helyről szerezze be hozzá a lédús barackot, mert bizony fontos itt is.










Rozmaringos-őszibarackos sertésszelet, fűszeres rizzsel
Hozzávalók 4 személy részére:
a rozmaringos-őszibarackos sertésszelethez
8 szelet sertéscomb
frissen őrölt bors

3 evőkanál olívaolaj
2 fej vöröshagyma
1-2 szál rozmaring
3 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
1 dl víz
50 dkg őszibarack
3 evőkanál balzsamecet

a fűszeres rizshez
20 dkg jázmin rizs
2 teáskanál rizsfűszer keverék

Elkészítés:
A vékonyra szeletelt sertéscombokat sózzuk és borsozzuk, majd felhevített olívaolajon mindkét oldalát megpirítjuk. A vöröshagymát megpucoljuk és a fokhagyma gerezdekkel együtt apróra daraboljuk, a húshoz adjuk. A rozmaring szálról a leveleket letépjük, a borral és a vízzel együtt hozzáadjuk. Lefedve szinte teljesen készre pároljuk. A barackot vékony cikkekre szeljük.
Amikor már majdnem kész a hús, a fedőt eltávolítjuk, hozzáadjuk a balzsamecetet és a barack szeleteket. Pár percig tovább főzzük, amíg a gyümölcs összeesik. Vigyázzunk, hogy ne főzzük szét.
A jázmin rizst többször átmossuk, felöntjük dupla mennyiségű vízzel, majd hozzáadunk két teáskanállal a rizsfűszer keverékből. Addig főzzük, amíg teljesen el nem fő a víz alatta. Amennyiben szükséges pótoljuk közben, ha még nem puhult volna meg kellőképpen.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...