Koskacukor: Teriyaki csirkemell ananásszal és gyömbérrel

2016. augusztus 12., péntek

Teriyaki csirkemell ananásszal és gyömbérrel

A konyhai nagy takarításban találtam egy bontatlan teriyaki szószt, amit éppen ideje volt felhasználni. Azt hiszem ízletesre sikerült az ananásszal és a gyömbér megadta az enyhe csípősségét. Jó az ananászt inkább én szeretem, de hús mellé elfér a serpenyőben, úgy van vele a férjem. Mi mást is készíthettem hozzá, mint jázmin rizst, aminek az illatát még mindig nagyon szeretem.






Teriyaki csirkemell ananásszal és gyömbérrel
Hozzávalók 4 személy részére:
80 dkg csirkemellfilé
1 teáskanál étkezési keményítő
2-3 evőkanál olívaolaj
1,5 dl teriyaki szósz
3 cm reszelt gyömbér
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál almaecet
só, bors
4 szál újhagyma
35 dkg darabolt konzerv ananász
2 dl konzerv ananász leve

20 dkg jázminrizs

Elkészítés:
A csirkemellfilét felkockázzuk, sóval és borssal ízesítjük. Megszórjuk keményítővel, majd jól összeforgatjuk.  Elkészítjük a pácot, amihez kikeverjük a teriyaki szószt, az almaecettel, a reszelt gyömbérrel és a zúzott fokhagymával. A csirkemellre öntjük, megforgatjuk, majd letakarva 1 órát hűtőbe pihentetjük. Az olívaolajat felhevítjük egy magas falú serpenyőben vagy wokban, rátesszük a csirkemellfilét a páccal együtt és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük ananászlével, hozzáadjuk a darabolt ananászt, majd fedő alatt félpuhára pároljuk. Addig felkarikázzuk az újhagymát. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk az újhagymát és fedő nélkül addig főzzük, amíg besűrűsödik.
Főtt jázminrizzsel tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...