Koskacukor: Vörösboros marhaoldalas, kapros-joghurtos uborka salátával

2016. augusztus 25., csütörtök

Vörösboros marhaoldalas, kapros-joghurtos uborka salátával

A múltkori sörös-mézes oldalas nagyon bejött nekünk, gondoltam kipróbálok egy másik verziót. Sertés helyett marhahúst választottam, amihez vörösbor illik és sok-sok fokhagyma. A mártás isteni lett hozzá és érdekes, de a kapros-joghurtos uborka saláta is találó volt. Libazsírban sült burgonyával tálaltam. Nah, ez megint amolyan pasis fogásra sikerült. Azt hiszem a férjemet kikészítem. :)






Vörösboros marhaoldalas, kapros-joghurtos uborka salátával
Hozzávalók 4 személy részére:
a vörösboros marhaoldalashoz
1 kg marha oldalas
frissen őrölt bors

4 dl vörösbor
2 fej fokhagyma
1 csapott evőkanál liszt

a kapros-joghurtos uborka salátához
2 kígyó uborka
5 dl görög joghurt
1 csokor kapor
2 evőkanál frissen facsart citromlé
2 evőkanál almaecet
2 teáskanál méz

bors

a libazsírban sült burgonyához
1 kg burgonya
2 evőkanál libazsír


Elkészítés:
Az oldalast egészben hagyva vagy feldarabolva egy közepes jénaiba tesszük. Sózzuk és borsozzuk. A fokhagymát megpucoljuk, és elhelyezzük a gerezdeket a húsok között. Felöntjük vörösborral, alufóliával letakarjuk, majd előmelegített 170 fokos sütőbe helyezzük. Kb. 2 óra alatt puhára pároljuk.
Az oldalast tálra szedjük. A visszamaradt szaftot leszűrjük, kikeverjük egy csapott evőkanál liszttel, majd sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a visszamaradt sült fokhagyma gerezdeket és krémesre turmixoljuk.
Az uborkát vékony szeletekre szeljük. A kaprot apróra daraboljuk és a joghurthoz adjuk. Elvegyítjük benne a mézet, a citromlét, az almaecetet és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az egészet az uborkára öntjük. Tálalásig hűtőbe tároljuk.
A burgonyát meghámozzuk, fedeles serpenyőbe tesszük. Hozzáadjuk a libazsírt, egy kevéske vizet, majd fedő alatt félpuhára pároljuk. A továbbiakban fedő nélkül ropogósra sütjük. A végén ízlés szerint sózzuk.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...