Koskacukor: Kolbászos bavette zöldborsóval

2017. augusztus 4., péntek

Kolbászos bavette zöldborsóval

Az utóbbi időben van egy-két új műsor a TV Paprikán, amit szoktunk nézni, közötte van a Terítéken Lengyelország is, amiben Tomek Jakubiak főz. A lengyel konyha eléggé hasonlít a magyar konyhához, éppen ezért sokszor nézegetek és gyűjtögetek ötleteket lengyel blogokról. Erre a receptre természetesen a kedves férjem lett figyelmes, ugyanis ha már kolbászt tartalmaz rossz nem lehet... próbáljuk ki. Hogy miből mennyi került bele, pontosan nem tudjuk, de ez az arány, fűszerezés a mi szánk íze szerint tökéletes lett.
Ami a legjobb, hogy gyorsan elkészíthető, laktató és 40 fokban nem kell órákat tölteni a konyhában.






Kolbászos bavette zöldborsóval
Hozzávalók 2 személy részére
7-8 dkg házi kolbász
10 dkg párolt zöldborsó
2 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál morzsolt majoranna
1/2 teáskanál morzsolt kakukkfű

frissen őrölt bors

20 dkg bavette tészta

Elkészítés:
A kétféle hagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk, majd olívaolajon megfuttatjuk. A kolbászt felkarikázzuk, majd apróra morzsoljuk, és hozzáadjuk a hagymához, végül zsírjára pirítjuk. Ezután fűszerezzük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk és párolt zöldborsóval gazdagítjuk.
A tésztát sós lobogó vízben kifőzzük, és a kolbászos raguba forgatjuk.
Tálalhatjuk parmezánnal, friss ruccolával vagy adhatunk hozzá paradicsom sűrítményt is.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...