Koskacukor: Provence fűszeres töltött csirkecomb, ecetes csemege uborka salátával

2017. augusztus 15., kedd

Provence fűszeres töltött csirkecomb, ecetes csemege uborka salátával

Most nyáron rengeteg uborkát ettem. Szeretem magában, kovászosnak vagy ecetes is lehet, de salátában vagy éppen ahogy most eltettem nem régiben vödrös savanyúnak is. Képes vagyok egy üveg ecetes uborkát megenni magában. :) Egy töltött csirkecomb néha egy komplett ebéd, mert sokszor a töltelék maga a köret, mint ahogy ebben az esetben is, de a biztonság kedvéért, néha főzök mellé egy kevéske rizst, vagy sütök mellé krumplit, ami éppen illik hozzá.
Gyorsan elkészíthető és nagyon finom. A fűszerkeveréket a Fűszerész.hu oldalon lehet megrendelni.







Provance fűszeres töltött csirkecomb, ecetes csemege uborka salátával
Hozzávalók 4 személy részére:
4 egész csirkecomb
10 dkg kuszkusz
7 dkg fetasajt
1/4 kaliforniai paprika
2 szál újhagyma
5 dkg füstölt szalonna
2-3 teáskanál provence fűszerkeverék
4 evőkanál olívaolaj
1 dl száraz fehérbor

bors

a körethez:
15 dkg barnarizs
2 teáskanál rizsfűszer

az ecetes csemege uborka salátához:
1 üveg ecetes uborka
50 dkg görög joghurt
1 csokor friss kapor
2 teáskanál dijoni mustár
1 evőkanál frissen facsart citromlé
1 teáskanál méz
1 gerezd zúzott fokhagyma

bors

Elkészítés:
A kuszkuszt dupla mennyiségű forró vízzel leöntjük, lefedjük és hagyjuk megdagadni. A fetasajtot, a paprikát, az újhagymát és a szalonnát apróra daraboljuk, majd a kuszkuszhoz adjuk és sóval, borssal ízesítjük. A combok bőre alá töltjük, majd mindegyiket egy jénai tálba helyezzük. Megszórjuk provence fűszerkeverékkel, öntünk alá kevé olajat és bort, majd alufóliával letakarva előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük és kb. 1,5 óra alatt puhára pároljuk. Az utolsó 30 percben alufólia nélkül sütjük, hogy a bőre szép aranybarna és ropogós legyen.
Közben elkészítjük a köretet és a salátát. A rizst háromszoros vízmennyiségben megfőzzük a hozzáadott rizsfűszerrel.
A salátához az ecetes uborkákat apróra daraboljuk, hozzáadjuk a görög joghurthoz és felaprított kaporral, mustárral, citromlével, mézzel és zúzott fokhagymával kikeverjük. Végül sóval, borssal ízesítjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...