Gyorsan elkészíthető és nagyon finom. A fűszerkeveréket a Fűszerész.hu oldalon lehet megrendelni.
Provance fűszeres töltött csirkecomb, ecetes csemege uborka salátával
Hozzávalók 4 személy részére:
4 egész csirkecomb
10 dkg kuszkusz
7 dkg fetasajt
1/4 kaliforniai paprika
2 szál újhagyma
5 dkg füstölt szalonna
2-3 teáskanál provence fűszerkeverék
4 evőkanál olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
só
bors
a körethez:
15 dkg barnarizs
2 teáskanál rizsfűszer
az ecetes csemege uborka salátához:
1 üveg ecetes uborka
50 dkg görög joghurt
1 csokor friss kapor
2 teáskanál dijoni mustár
1 evőkanál frissen facsart citromlé
1 teáskanál méz
1 gerezd zúzott fokhagyma
só
bors
Elkészítés:
A kuszkuszt dupla mennyiségű forró vízzel leöntjük, lefedjük és hagyjuk megdagadni. A fetasajtot, a paprikát, az újhagymát és a szalonnát apróra daraboljuk, majd a kuszkuszhoz adjuk és sóval, borssal ízesítjük. A combok bőre alá töltjük, majd mindegyiket egy jénai tálba helyezzük. Megszórjuk provence fűszerkeverékkel, öntünk alá kevé olajat és bort, majd alufóliával letakarva előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük és kb. 1,5 óra alatt puhára pároljuk. Az utolsó 30 percben alufólia nélkül sütjük, hogy a bőre szép aranybarna és ropogós legyen.
Közben elkészítjük a köretet és a salátát. A rizst háromszoros vízmennyiségben megfőzzük a hozzáadott rizsfűszerrel.
A salátához az ecetes uborkákat apróra daraboljuk, hozzáadjuk a görög joghurthoz és felaprított kaporral, mustárral, citromlével, mézzel és zúzott fokhagymával kikeverjük. Végül sóval, borssal ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése