Koskacukor: Lilahagyma lekváros sertésszelet füstöltsajttal

2017. augusztus 3., csütörtök

Lilahagyma lekváros sertésszelet füstöltsajttal

Lilahagyma lekvárt többször készítettem már, de most úgy döntöttem télire is teszek el belőle. Pontosan nem tudom még milyen módon és a tartósításon is gondolkodom, de néha jól jönne csak úgy leemelni a polcról. Egyrészt a hagyma illata nagyobb szellőztetéssel távolítható el a lakásból, ebből is elég lenne egy alkalom illetve néha, amikor gyorsan kellen húshoz vagy hamburgerhez, szendvicshez akkor jó lenne nem ezzel bajlódni.









Lilahagyma lekváros sertésszelet füstöltsajttal
Hozzávalók 4 személy részére
8 szelet sertéskaraj
morzsolt rozmaring
frissen őrölt bors

3-4 evőkanál olaj

a lilahagyma lekvárhoz:
3 lilahagyma
3 evőkanál olívaolaj
1 dl balzsamecet
1 evőkanál méz
1,5 dl száraz vörösbor
1 teáskanál morzsolt kakukkfű
frissen őrölt bors


továbbá:
15 dkg reszelt füstölt sajt

Elkészítés:
A szeletelt karajok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, megszórjuk rozmaringgal, majd forró serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát megsütjük.
A lilahagymát megpucoljuk, félbevágjuk majd felkarikázzuk. Olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a többi alapanyagot, majd alacsony lángon, lefedve kb. 1 órán keresztül pároljuk.
A hús szeleteket tepsire helyezzük, rákanalunk a lekvárból 1-1 kanállal, majd megszórjuk füstölt sajttal. Előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük pár percre, éppen csak összesütjük.
Petrezselymes rizzsel tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...