Koskacukor: Almaborban párolt csirkemell, almás kuszkusz salátával

2015. május 30., szombat

Almaborban párolt csirkemell, almás kuszkusz salátával

Jól esik ebbe a nagy melegbe egy jól behűtött almabor. De nem csak inni lehet, hanem nagyon finom ételt is készíthetünk vele. Egyébként a körtés a kedvencünk, de azért egy almás mégiscsak jobban illik a csirkéhez. Köretnek akár hidegen vagy melegen is tálalható kuszkusz salátát találtam ki.







Almaborban párolt csirkemell, almás kuszkusz salátával
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
2 fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
3 dl almabor
2 teáskanál kakukkfű
só, bors
2 teáskanál étkezési keményítő
1 dl tejszín

Almás kuszkusz salátához:
10 dkg kuszkusz
2 dl forró víz
2 kis alma
1 evőkanál frissen facsart citromlé.
2 szál újhagyma
3 evőkanál almaecet
1 nagy teáskanál méz
só, fehérbors

Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk kockára, a vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk ketté és karikázzuk fel. Olívaolajon futassuk meg, tegyük hozzá a csirkemellet, pirítsuk fehéredésig, majd öntsük fel almaborral. Közepes lángon pároljuk kb. 30-40 percig. Szórjuk meg közben sóval, borssal és kakukkfűvel. Amikor már megpuhult a hús, akkor sűrítsük be a tejszínnel, amiben elkevertük a keményítőt.
A salátához forraljunk fel 2 dl vizet, öntsük a kuszkuszra és lefedve hagyjuk, hogy magában szívja. Az almát hámozzuk meg, kockázzuk fel és ezután egyből adjuk hozzá a citrom levét, hogy ne barnuljon meg. Az újhagymát karikázzuk fel és tegyük az almával együtt a kuszkuszhoz.
Keverjünk ki egy kis tálkába mézet, almaecettel, ízesítsük sóval, fehérborssal, majd adjuk a kuszkuszhoz és forgassuk jól össze. Melegen vagy hidegen egyaránt tálalható.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...