Koskacukor: Citromos-mogyorós zabkeksz

2015. május 28., csütörtök

Citromos-mogyorós zabkeksz

Valójában szeretek kekszet sütni, főleg azért is, mert magammal tudom vinni nasinak és bárhol betudok kapni 1-2 darabot, de mégis kevés alkalommal készül. Nem is tudom mi ennek az oka, pedig nagyon szeretem a kekszeket. Jobban, mint a csokit. Bár soha nem is voltam nagy csokis, de sütibe természetesen imádom. Ezt is egészséges verzióban készítettem el, mint ahogy mást is szoktam, így tényleg hosszan tartó energiát és telítettséget ad. Reggelire egy bögre tejjel vagy napközbe nasinak mindenkinek ajánlom.








Citromos-mogyorós keksz
Hozzávalók (kb. 20-25 db-hoz):
100 g zabpehely
80 g darált mogyoró
60 g teljes kiőrlésű zabliszt
40 g porcukor (nyírfacukorból)
1 teáskanál sütőpor
40 g mazsola
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
100 g hideg vaj
1 tojás

Elkészítés:
Mérjünk ki minden száraz alap anyagot egy tálba. A mazsolát daraboljuk össze, hogy ne legyenek olyan nagy darabok a kekszbe. A citrom héját reszeljük bele, a levét facsarjuk hozzá, a vajat pedig vágjuk kockára és tegyük bele. Jól gyúrjuk össze a tojással együtt. Amennyiben szükséges tegyünk hozzá 1-2 evőkanál vizet, bár szerintem erre nem lesz szükség, mert e nélkül is jól összefog állni.
Csomagoljuk fóliába és tegyük a hűtőbe legalább 30 percre. Teáskanálnyi adagokat tegyünk a markunkba, formázzunk gombócokat, majd lapítsuk el. A legjobb két fólia között így nem ragad a kezünkhöz. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztassuk.
Előmelegített 200°C-os sütőbe süssük készre 8-10 perc alatt.
Hagyjuk kihűlni, majd sütis dobozba, lefedve tároljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...