Koskacukor: Kakaós gluténmentes palacsinta, epres túróval

2015. május 16., szombat

Kakaós gluténmentes palacsinta, epres túróval

Na jó, lehet túlzásba estem, de még mindig van eper a hűtőbe és még vannak terveim, hogy mit is lehetne készíteni. Ez az ötlet is hirtelen jött. Először úgy indult, hogy kaptunk levest és nem volt más dolgom illetve időm se nagyon, csak egy adag palacsintát sütni. Nah, milyen legyen? Mondjuk kakaós... gluténmentes... Töltelék? Ahogy kitaláltam másnap benézett anyu a munkahelyemre és megkérdezte, hogy kérek e házi túrót. Kérdem tőle, van most itt nálad? Hát még szép...! Naná, hogy kérek. A házi túrónál nincs jobb. Mondom neki, hogy pont jó lesz a palacsintámhoz. Veszek hozzá jó illatú, édes magyar epret és már kész is.










Kakaós gluténmentes palacsinta, epres túróval
Hozzávalók:
10 dkg kókuszliszt
10 dkg Schär mix C gluténmentes lisztkeverék
5 dkg hajdina liszt
5 dkg holland kakaópor
1/2 teáskanál xantángumi
3 tojás
1 evőkanál nyírfacukor
1 kávéskanál só
2,5 dl tej
2,5 dl víz

Sütéshez:
vaj

Töltelékhez:
50 dkg házi túró
2 evőkanál porcukor (nyírfacukorból és vaníliacukorból)
1/2 citrom leve
1 citrom reszelt héja
30 dkg eper

Elkészítés:
A palacsinta hozzávalóit a víz kivételével tegyük turmixgépbe, majd turmixoljuk krémesre. Öntsük ki egy tálba, majd hígítsuk tovább vízzel palacsinta sűrűségűre. Hagyjuk állni 30 percet, addig készítsük el a tölteléket.
A túrót törjük össze a porcukorral, keverjük ki a citrom levével és a reszelt héjával. Az epret csumázzuk le, mossuk meg és daraboljuk egész apróra. Tegyük a túróhoz és jól forgassuk bele.
Olvasztott vajjal kenjük ki a palacsinta sütőt, majd kezdjük el sütni a palacsintákat. Minden sütés előtt vajazzuk ki a serpenyőt.
Miután kihűlt töltsük meg epres túróval.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...