Koskacukor: Cajun csirkeszárnyak, könnyű madársalátával

2016. április 2., szombat

Cajun csirkeszárnyak, könnyű madársalátával

Készülök, majd holnap egy kis beszámolóval, hogy milyen is volt az elmúlt 4 napos kirándulásunk. Ötletekkel egy kis kiruccanáshoz. Viszont most nem is leszek hosszú, ugyanis a mai napon pihentem ki azt hiszem a wellness napjainkat :). Még a sonkás, tormás, kalácsos időszak előtt hétvégén próbáltuk elkerülni a bűnözést, ezért többször került az asztalra vacsorára hús és saláta.






Cajun csirkeszárnyak, könnyű madársalátával
Hozzávalók:
70 dkg csirkeszárny
a páchoz:
1/2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál morzsolt oregano
1 teáskanál morzsolt kakukkfű
1/2 teáskanál cayenne bors
1/2 teáskanál őrölt római kömény
2 evőkanál worcestershire szósz
2 kávéskanál só
frissen őrölt bors
50 ml olívaolaj

A salátához:
10 dkg madársaláta
4 retek
2 újhagyma
6 koktél paradicsom
5 dkg fetasajt
a dresszinghez:
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál balzsamecet
3 evőkanál olívaolaj
1 bazsalikomszál levelei
1 teáskanál morzsolt oregano
1 teáskanál méz
só,bors

Elkészítés:
A pác hozzávalóit késes robotgépbe tesszük, majd krémesre turmixszoljuk. A csirkeszárnyakba masszírozzuk, majd egy tálba tesszük és lefedve a hűtőbe 2 óra hosszára.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és előmelegített 200°C-os sütőbe 30-40 perc alatt készre sütjük.
A madársalátát megmossuk, lecsepegtetjük. A zöldségeket is megtisztítjuk, apróra, tetszés szerint karikára daraboljuk és hozzáadjuk. A dresszing hozzávalóit kikeverjük, meglocsoljuk vele a salátánkat. Morzsolt fetasajttal tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...