Koskacukor: Zöldborsóleves medvehagymás túrógombóccal

2016. április 6., szerda

Zöldborsóleves medvehagymás túrógombóccal

Friss vagy fagyasztott medvehagyma felhasználásával ízesíthetjük meg a túrógombócunkat, ami ezúttal levesbetétként szerepel. A borsófőzelék és a borsóleves a kedvenceim között szerepel, tehát ezzel párosítottam. Hamarosan már biztosan lehet kapni friss hüvelyes borsót is a zöldségesnél, amiből a legfinomabb levesünket készíthetjük el.
A hátteret a Fotókellék biztosította.









Zöldborsóleves medvehagymás túrógombóccal
Hozzávalók 4 személyre
1,5 l csirkehúsalaplé
30 dkg zöldborsó
1 csokor petrezselyemzöld
frissen őrölt bors
a túrógombóchoz:
25 dkg túró
1 tojás
3 evőkanál búzadara
4 evőkanál aprított medvehagyma
frissen őrölt bors

Elkészítés:
A túrót villával összetörjük. A tojással, a búzadarával és a medvehagymával simára keverjük. Sóval és borssal ízesítjük. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára.
A húsalaplét felforrósítjuk, hozzáadjuk a zöldborsót és a felaprított petrezselymet. Ha szükséges, tovább ízesítjük sóval és borssal. Közepes lángon 15-20 perc alatt puhára, de még roppanósra főzzük a borsót.
A medvehagymás túróból nedves kézzel gombócokat formálunk; kicsit lágy, ezért nem tudunk belőle szép, kerek formájúakat készíteni. Vizet forralunk, egyesével beleengedjük mindet. Miután feljöttek a víz felszínére, további 7-8 percig főzzük a gombócokat. Szűrőkanállal kiszedjük, tányérokba tesszük, majd rámerjük a levest, és azonnal tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...