Póréhagymás csirkés lasagne
Hozzávalók 4-6 személy részére:
80 dkg csirkemellfilé
1szál póréhagyma
1 szál friss tárkony
1/2 csokor petrezselyem
4-5 szál friss kakukkfű
1-2 szál friss rozmaring
só
bors
3 evőkanál olívaolaj
3 dl víz
a besamel mártáshoz:
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
5 dl tej
őrölt fehérbors
őrölt szerecsendió
só
továbbá:
25 dkg lasagne tészta
20 dkg füstölt sajt
Elkészítés:
A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk és borsozzuk, majd olívaolajon fehéredésig pirítjuk. A fűszereket felaprítjuk, a csirkemellhez adjuk, majd felöntjük vízzel és lefedve 30-40 perc alatt puhára pároljuk. (A levét nem kell elfőzni!)
A besamel mártáshoz a vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük, egy kicsit megpirítjuk. Ezután öntjük hozzá fokozatosan a tejet, ügyelve arra, hogy csomómentes legyen a mártásunk. A végén miután besűrűsödött, borssal, szerecsendióval és sóval ízesítjük.
A besamel mártás felét a párolt csirkemellhez adjuk.
Egy közepes jénai aljára teszünk pár kanálnyi szaftot, erre jön egy réteg tészta, majd folyamatosan a hússal rétegezzük. A tetejét befedjük a maradék besamel mártással, majd reszelt füstölt sajttal bőségesen megszórjuk.
Előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük és 30-40 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése