Koskacukor: Almás zellerkrémleves

2014. január 4., szombat

Almás zellerkrémleves

Karácsonykor főztünk egy jó nagy adag marhahúslevest. Ettünk belőle egy adaggal, a többit le kellett fagyasztani. Ilyenkor legtöbbször valamilyen alaplének használom fel, legjobb valamilyen krémlevesnek vagy rizottónak. Megkérdeztem a páromat, hogy milyen levest szeretne enni. Ezután volt egy kis csend ( a krumplin kívül más zöldséget levesbe csak nagy unszolásra hajlandó megenni), majd meglepődtem amikor azt mondta, hogy legyen zellerkrémleves. Pár nappal ezelőtt olvastam Karácsony Gordon Ramsay-vel könyvben egy jó kis receptet és az alapján készítettem most.



Almás zellerkrémleves
Hozzávalók ( 4 fő):
1/2 zellergumó (elég nagy volt, ezért csak a felét használtam fel)
2 nagy krumpli
2 nagy alma
1 fej vöröshagyma
kevés olívaolaj
1 liter marhahúslé
só, bors
kakukkfű
50 ml tejszín
frissen facsart citromlé

Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra, majd kevés olívaolajon dinszteljük meg. A zellert, a krumplit és az almát hámozzuk meg és vágjuk nagyobb kockákra. Dobjuk rá a hagymára és pároljuk egy kicsit. Öntsük fel a húslével és főzzük puhára. Turmixoljuk krémesre. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, szórjuk meg kakukkfűvel és adjuk hozzá a tejszínt és egy kevés citromlevet.
Pirított dió vagy apróra darabolt márványsajt szerintem jól illik hozzá.

2 megjegyzés:

  1. Hm, de fincsi lehet. Imádom a krémleveseket, a zellert is szeretem. Almával még nem kóstoltam. Elkészítendők listájára felvéve :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik! Nekünk is nagyon ízlett, sőt a párom aki nincs annyira oda a krémlevesekért, csupán az én kedvemért eszik belőle egy-egy tányérral, neki is nagyon ízlett.

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...