Koskacukor: Narancsos, mézeskalácsos tiramisu

2014. január 10., péntek

Narancsos, mézeskalácsos tiramisu

Hogyan lehet a maradék mézeskalácsot újrahasznosítani?
Nos láttam többen golyókat készítettek belőle, ami egyébként nekem is nagyon tetszik. Korábban már számtalan megjegyzést kaptam arra, hogy mikor lesz már tiramisu? Hát, ha ez nem is a hagyományos változata, de éppen olyan finom, bár egy kicsit azért visszaidézte a karácsony hangulatát. A krém nem a hagyományos módon, mert tojás nélkül készült illetve egy réteg babapiskótát és egy réteg mézeskalács törmeléket tartalmaz.





Narancsos, mézeskalácsos tiramisu
Hozzávalók (20 cm átmérőjű tortaformához):
10 db babapiskóta
10 dkg mézeskalács 
250 g mascarpone
200 g habtejszín
1 narancs reszelt héja
1 citrom reszelt héja
1/2 narancs leve
1 ek. frissen facsart citromlé
1/2 vaníliarúd kikapart belseje
5 ek. porcukor (nyírfacukorból)
1 dl fekete kávé
kevés tej
1/2 csomag dr. Oetker zselatinfix

Tetejére:
mézeskalács
holland kakaópor

Elkészítés:
A habtejszínt verjük habbá.
A mascarponét keverjük ki a porcukorral, a citrus héjakkal és levekkel, a vanília kikapart belsejével, majd adjuk hozzá a habbá vert tejszínt és a zselatinfixet.
A kávéhoz adjunk hozzá egy kis tejet, majd a babapiskótákat forgassuk meg benne. Tegyük a tortaforma aljára. Erre mehet a krém fele, rá az apróra darabolt mézeskalács, majd a krém másik fele.
Tegyük a hűtőbe pár órára.
Tálalás előtt helyezzük el a tetején a mézeskalácsokat, majd szórjuk meg kakaóporral.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...