Koskacukor: Chocolate Bouchons

2014. január 26., vasárnap

Chocolate Bouchons

Mostanában számomra kedvelté vált angol blogon (Feasting at home) ismét találtam egy újdonságot. Chocolate Bouchons névre hallgat, amiről még soha nem hallottam.
A bouchons egy francia eredetű sütemény. Jelentése parafa dugó. Ízre és állagra is nagyon hasonlít az amerikai brownie-ra, csupán az alakja más illetve a közepe talán kicsit folyósabb.
Szilikon muffin formába sütöttem, egyébként létezik ilyen dugó forma is. :)






Chocolate bouchons
Hozzávalók:
37,5 g liszt
62,5 g kakaó (holland, jó minőségű)
140 g puha vaj
100 g cukor 
2 kicsi tojás
csipet só
1 vaníliarúd kikapart belseje
75 g étcsokoládé (nálam 70%-os aszalt málnás étcsokoládé)




Elkészítés:
A tojás keverjük habosra a cukorral és a vaníliarúd kikapart belsejével, majd a puha vajjal. A lisztet, a kakaót és a sót keverjük össze és szitáljuk a tojásos masszához. A csokoládét vágjuk késsel apróra, szórjuk a lisztre. Keverjük ki csomómentesre. Tegyük hűvös helyre (ne a hűtőbe) legalább 2 órára. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A csokoládé masszát kanalazzuk szilikonos muffin formába és tegyük a sütőbe 10-12 percre. A tetejének szilárdnak kell lenni, a közepe pedig még folyós. Könnyen kijönnek a formából, csak egy kicsit várni kell, hogy hűljenek.

3 megjegyzés:

  1. Brigi! Ezek a sütik nagyon finomak lehetnek! :) Amíg én leeszem őket innen a képről, kérlek nézz be hozzám, mert szeretnélek meghívni egy játékra! :)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Brigi, csatlakozom Ágihoz a sütievésben és a játékmeghívásban is - kérlek, nézz be hozzám. :)
    http://suniskanal.blogspot.hu/2014/01/jatek-ismerjuk-meg-egymast.html

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...