Koskacukor: Hagymás marha szelet, snidlinges újburgonyával

2015. május 17., vasárnap

Hagymás marha szelet, snidlinges újburgonyával

A vasárnapi ebéddel Balázsnak szerettem volna kedveskedni, ugyanis igazi pasis fogást sikerült készítenem. Melyik férfi ne szeretné a hagymás marha szeletet? Lehetett volna akár hagymás rostélyos is, de nem volt itthon sima olaj a hagyma karika sütéséhez, így más elképzelésem támadt. Az újburgonyát, mint köretet ilyenkor ki szoktam használni azt a lehetőséget, hogy addig készítem, amíg lehet kapni.Maradt még egy kevéske snidling a cserépben, ami pont tökéletesen illett az ebédhez.






Hagymás marha szelet, snidlinges újburgonyával
Hozzávalók:
60 dkg szeletelt marhacomb
3 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
só, bors

Snidlinges újburgonyához:
50 dkg újburgonya
2 teáskanál libazsír
2-3 evőkanál víz
3 evőkanál snidling


Elkészítés:
A vöröshagymát pucoljuk meg, szeljük vékony karikára, majd olívaolajon egy pici sóval dinszteljük meg. A marha szeleteket sózzuk borsozzuk, helyezzük a hagymára, öntsük rá kevés vizet, majd fedő alatt kb. 1 óra alatt pároljuk puhára. Ez után távolítsuk el a fedőt és további 30 percig lassú tűzön addig süssük, amíg jó szaftos nem lesz.
A burgonyát mossuk meg alaposan, vágjuk vastagabb karikákra.
Olvasszuk fel egy serpenyőben a libazsírt, dobjuk rá a burgonyát, sózzuk meg, öntsünk rá egy kevéske vizet, majd fedő alatt 20 perc alatt pároljuk puhára. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt snidlinget és fedő nélkül további 5-7 percig pirítsuk le egy picit nagyobb lángon.
Tálalhatjuk ecetes uborka vagy fejes salátával.







1 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jól néz ki. Én csak levest szoktam főzni marhából, de ezt ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...