Koskacukor: Mexikói burrito

2015. november 7., szombat

Mexikói burrito

Az elmúlt pár hétben kicsit szigorúbban vettem a vacsit, így ez most ebédre készült. Más esetben szerintem tökéletes lehet vacsorára is, ilyenkor készíthetünk házilag kisebb tortilla tésztákat, ugyanis eléggé laktató. Amennyiben nem fogyna el, simán fagyasztható, még a tészta is. Így később, ha nincs időnk csak gyorsan szeretnénk valamit enni, akkor előkapjuk mélyhűtőből, a tölteléket és a tésztát is átmelegítjük, töltjük és már kész is. Friss salátával a legfinomabb! A csípősségét ízlés szerint szabályozhatjuk. Mi nagyon szeretjük a csípőset, bár azért ez a habanero kifogott rajtunk. Nem az a fajta, amit magába lehet kóstolgatni, ugyanis egy liter víz sem elég arra, hogy eloltsuk a tüzet a szánkban. :)






Mexikói burrito
Hozzávalók (6 db-hoz):
40 dkg csirkemell
250 g vörös bab
150 g kukorica
450 g konzerv paradicsom
1 dl víz
1 fej vöröshagyma
1 teáskanál habanero
1 teáskanál fűszerpaprika
1 teáskanál édes füstölt paprika
1 teáskanál oregánó
1/2 teáskanál őrölt koriander
1/2 teáskanál őrölt római kömény

Tortilla tészta receptje itt található!

Elkészítés:
A vöröshagymát pucoljuk meg és daraboljuk apróra. A csirkemellet vágjuk vékony csíkokra. Dinszteljük meg a hagymát kevés olívaolajon, tegyük hozzá a csirkemellet és pirítsuk fehéredésig. Ízesítsük a paprikákkal, habaneroval, oregánóval, őrölt korianderrel és római köménnyel. Borítsuk rá a konzerv darabolt paradicsomot, illetve öntsük fel egy kevés vízzel. Főzzük közepes lángon kb. 30-40 percig. A lecsöpögtetett vörösbabot és a kukoricát tegyük hozzá és innentől kezdve addig főzzük, amíg jól be nem sűrűsödik.
Helyezzünk a kész tortilla lapokra 2-2 saláta levelet, 3-4 evőkanál mexikói csirkeragut, majd tekerjük fel szorosan. Még melegen tálaljuk!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...