Koskacukor: Toszkán csirkemell, fokhagymás - petrezselymes spagettivel

2015. november 12., csütörtök

Toszkán csirkemell, fokhagymás - petrezselymes spagettivel

Sajnos szeretem a tésztás ételeket, de most próbáltam ellensúlyozni a csirkemellel. Egyébként hetente vagy kéthetente egyszer van tésztás főétel nálunk. Mivel szerintem tudjátok, ha már tésztáról van szó, akkor az olasz ízvilág jut eszembe. Imádom az olasz ételeket, az olaszos tésztákat pedig kifejezetten. Egyébként gyorsan el lehet készíteni, úgyhogy érdemes neki vágni. Akár hétvégére, de kevés tésztával szerintem még vacsira is jöhet egy nagyobb séta után.







Toszkán csirkemell, fokhagymás - petrezselymes spagettivel
Hozzávalók (4 személy részére):
1 kg csirkemell
4 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 szál friss rozmaring
10-14  levél friss bazsalikom
8-10 szárított paradicsom
2 dl tejszín
5 dkg parmezán
só, bors

2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
20 dkg spagetti
5 dkg vaj

Elkészítés:
A csirkemellet szeleteljük fel, de nem kell túl vékonyra. Elég, ha csak ketté vágjuk és megfelezzük a vastagságot. Sózzuk, borsozzuk mind a két oldalát, majd olívaolajon pirítsuk meg. A fokhagymát pucoljuk meg, daraboljuk fel a bazsalikommal és a szárított paradicsommal együtt. Tegyük a csirkemellhez a rozmaringgal együtt és közepes lángon süssük szép lassan tovább. Amikor már majdnem kész, öntsük fel tejszínnel, adjuk hozzá a parmezán és főzzük tovább 10-15 percig.
A spagettit főzzük lobogó, sós vízbe "al dente"-re. Egy magas falú serpenyőbe, vagy egy wokba olvasszuk fel a vajat. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a felaprított petrezselymet. Pirítsuk addig, amíg már eléggé illatozik és ekkor adjuk hozzá a leszűrt tésztát. Forgassuk át, majd tálaljuk csirkemellel és locsoljuk meg parmezános-tejszínes szósszal.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...