Koskacukor: Görög kecskesült burgonyafelfújttal

2016. március 16., szerda

Görög kecskesült burgonyafelfújttal

Nem is olyan régen született ismét két kecskegida és hamarosan lesz még egy. Annyira édes, cukorfalatok. Nagy szerencse, hogy nem látom őket minden nap, mert nem lenne szívem megenni. Az utolsót meg is sirattuk anyuval. Még jó, hogy később miután a konyha asztalra kerül, akkor már máshogy tudok rá gondolni. Azért mégis más, mint egy baromfi, hiszen sokkal értelmesebb állat. Na jó témát váltok, mert a végén elmegy a kedvetek a főzéstől. Finom puhára könnyen elkészíthető. Amennyiben szeretnénk flancolni süthetünk hozzá burgonyafelfújtat, de tálalhatjuk szimplán salátával.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. márciusi számában is.







Görög kecskesült burgonyafelfújttal
Hozzávalók 6 személyre:
2 kg kecskecomb
20 szem fekete olívabogyó
2 biocitrom
2 fej fokhagyma
2 vöröshagyma
3 rozmaringág
2 dl húsalaplé vagy víz

frissen őrölt bors

A felfújthoz:
50 dkg főtt, áttört burgonya
20 dkg ricotta
3 tojás
2 kávéskanál só
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
5 dkg reszelt sajt
a forma kikenéséhez:
vaj
zsemlemorzsa

Elkészítés:
A kecskecombot alaposan sózzuk, borsozzuk. Hegyes kés segítségével megtűzdeljük a megpucolt fokhagymagerezdekkel. Magas falú hőálló tálba helyezzük, beborítjuk felkarikázott citrommal és vöröshagymával. A tetejére és mellé rozmaringágakat teszünk. Mellé rakjuk az olívabogyót, majd felöntjük a húsalaplével. Alufóliával lefedve, előmelegített, 170 fokos sütőben 3 óra alatt puhára pároljuk.
A felfújthoz a burgonyát kikeverjük a ricottával és a tojások sárgájával. Sóval, borssal és szerencsendióval ízesítjük. A tojásfehérjét habbá verjük, majd óvatosan a burgonyához forgatjuk. 6 szufléformát kikenünk vajjal, megszórunk zsemlemorzsával. A burgonyát elosztjuk a tálkákban, reszelt sajttal meghintjük. Előmelegített, 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Tipp: a felfújt készítését érdemes az utolsó pillanatra hagyni, és forrón, azonnal tálalni. Friss, balzsamecetes salátát is készíthetünk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...