Koskacukor: Rozmaringos szűzpecsenye, medvehagyma mártással, köles fasírttal

2016. március 23., szerda

Rozmaringos szűzpecsenye, medvehagyma mártással, köles fasírttal

Van még mindig a tarsolyomban medvehagymás recept, de csak mert tényleg nagyon szeretjük. Alapba imádjuk a hagymát. Lehet az új-, vörös-, fehér-, sonka-, gyöngy- vagy éppen fokhagyma, szinte mindig teszek valamelyikből egy-egy ételhez. A medvehagymával szerintem olyan 5 éve találkozhattam, de szerelem volt első találkozásra. Már egyre több helyen hozzá lehet jutni, bár vigyázni kell vele, nehogy mást vásároljunk. Jobb biztos helyről beszerezni és nem a piaci kofáktól. :)
Szuper vacsorát vagy éppen ebédet tálalhatunk fel, ha ezt megfőzzük. Pont azért, mert könnyű étel. Az elkészítése sem furfangos, bár nem a leggyorsabban elkészíthetők közé sorolandó.










Rozmaringos szűzpecsenye, medvehagyma mártással, köles fasírttal
Hozzávalók 2 személy részére:
A rozmaringos szűzpecsenyéhez:
40 dkg szűzpecsenye
2 rozmaringszál
só, bors
4 evőkanál olívaolaj
1 dl száraz fehérbor

A medvehagyma mártáshoz:
3 dkg vaj
1 csapott evőkanál liszt
2,5 dl 10%-os tejszín
1 kis csokor medvehagyma
só, bors

A köles fasírthoz:
1/2 csésze köles
2 csésze víz
só, bors
szerecsendió
2 főtt tojás
1 tojás
5 dkg  reszelt pecorino
1 bazsalikomszál
1 evőkanál zsemlemorzsa
plusz a panírhoz
sütéshez olaj

Elkészítés:
Először a köles fasírthoz megfőzzük a kölest. Felforraljuk a vizet, hozzáadjuk a kölest, majd addig főzzük, amíg magába nem szívja. Hűlni hagyjuk.
A szűzpecsenyét sózzuk. borsozzuk. Felhevített olívaolajra tesszük, fehéredésig pirítjuk minden oldalát. Hozzátesszük a két rozmaringszálat, felöntjük borral, majd alacsony hőmérsékleten 1 óra alatt puhára pároljuk. Fedő alatt hagyjuk hűlni tálalásig.
A mártáshoz elkészítéséhez feldaraboljuk a medvehagymát. Felolvasztjuk a vajat egy serpenyőbe, hozzáadjuk a csapott evőkanál lisztet, majd a tejszínt és krémesre keverjük. Beleszórjuk a medvehagymát, sóval és borssal ízesítjük. Felforraljuk, lefedve félre tesszük.
A köleshez adjuk az összetört, főtt tojást, a reszelt pecorino sajtot, a feldarabolt bazsalikomlevelet és a zsemlemorzsával, egész tojással összekeverjük. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Golyókat formázunk, ellapítjuk, majd megforgatjuk zsemlemorzsába. Serpenyőbe kevés olajat hevítünk, mind a két oldalát megsütjük. A következőnél adhatunk hozzá ismét olajat, amennyiben szükséges.
A kész sertés szűzpecsenyét felszeleteljük. Köles fasírttal és a mártással tálaljuk!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...