Fahéjas mandula és kakaós mogyoró
Hozzávalók:
a fahéjas mandulához:
20 dkg mandula
20 dkg cukor
80 ml víz
1 teáskanál őrölt fahéj
kakaós mogyoró:
20 dkg mogyoró
20 dkg cukor
80 ml víz
1,5 teáskanál holland kakaópor
Elkészítés:
Mindkét esetben a cukrot, a fahéjjal illetve a kakaóval és a vízzel együtt felforraljuk. Hozzáadjuk a mandulát vagy a mogyorót, majd magas lángon főzzük tovább. Amikor a cukor kikristályosodik, a víz teljesen elpárolog, akkor visszaveszünk a hőmérsékleten és folyamatosan kevergetve megvárjuk, hogy a cukor karamellizálódni kezdjen. Amikor már a cukor rátapadt a mandulára vagy a mogyoróra, sütőpapírra öntjük. Miután kihűlt dobozba zárjuk, sokáig fogyasztható.
(Sokáig kell keverni, de fontos, hogy mindig legyünk mellette, mert pillanatok alatt változik az állaga. A vége felé, emelhetünk a hőmérsékleten, de vigyázni kell, mert pillanatok alatt karamell lehet belőle és akkor már nem lesz szép kristályos kívül.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése