Sütés nélküli vaníliakrémes torta lekvárral és kókusszal
Hozzávalók (18 cm átmérőjű tortaformához)
20 dkg babapiskóta
6 evőkanál sárgabarack lekvár
10 dkg kókuszreszelék
a krémhez:
2 tojássárgája
3 csapott evőkanál liszt
2 csapott evőkanál keményítő
2 teáskanál vanília kivonat
5 dl tej
25 dkg mascarpone
2 dl 30%-os tejszín
Elkészítés:
A lisztet és a keményítőt kimérjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vanília kivonatot és annyi tejet, amennyivel szép csomómentesre tudjuk keverni, majd hozzáöntjük a többit. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, lefedjük és teljesen kihűtjük. A tejszínhabot felverjük. A kihűlt krémet habosra keverjük a mascarponéval, majd a tejszínhabbal lazítjuk. A tortaforma alját kirakjuk babapiskótával, megkenjük a krém 1/3 részével, majd 3 evőkanál lekvárral és megszórjuk kókuszreszelékkel. Erre jön még két réteg, de a legfelsőre nem teszünk a lekvárból. Hűtőbe helyezzük minimum egy éjszakára. Másnap kiemeljük a formából és körbe szórjuk kókuszreszelékkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése