Speculoos madeleine
Hozzávalók (24 db-hoz)
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
15 dkg puha vaj
2 tojás
5 dkg nyírfacukor
5 dkg sötét nádcukor
1 teáskanál vanília kivonat
1 csapott teáskanál őrölt gyömbér
1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
1/2 kávéskanál őrölt szerecsendió
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál sütőpor
egy csipet só
a tetejére
1/2 tojás fehérje
3 evőkanál porcukor (ez lehet több vagy kevesebb is)
1-2 csepp citromlé
Elkészítés:
A tojásokat habosra verjük a kétféle cukorral, majd hozzáadjuk a vajat és a vanília kivonatot. A lisztet kimérjük, elvegyítjük benne a fűszereket és a sütőport. Hűtőbe helyezzük 3 óra hosszára, de a legjobb egy éjszakára. Másnap hidegen, kiskanál segítségével kisebb kupacokat helyezünk a formába, majd előmelegített 200 fokos sütőbe 8-9 perc alatt készre sütjük. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni. 1 tojásfehérje feléhez adjuk a porcukrot, majd simára keverjük és egy csepp citromlével fényesítünk rajta. Uzsonnás zacskóba töltjük, kivágjuk a végét, majd feldíszítjük a madeleineket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése